Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης

«

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η απάνθρωπη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, όπου εκτεταμένες περιοχές παραμένουν χωρίς νερό, ρεύμα, κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, χωριά παραμένουν αποκλεισμένα», τονίζει σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, και προσθέτει:

«Ηδη, καταγράφεται ένας θάνατος ηλικιωμένου που έμεινε χωρίς ρεύμα και βοήθεια, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για 2ο θάνατο και εγκλωβισμένους κατοίκους με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι εγκληματική! Δεν πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα, διαβεβαίωνε για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού καλλιεργώντας εφησυχασμό και τελικά το βασικό σχέδιο ήταν η σύσταση "μένουμε σπίτι", θέτοντας σε κίνδυνο ζωές συνανθρώπων μας.

Εδώ και τώρα:

- Να απεγκλωβιστούν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και να προστατευτεί η υγεία και η ζωή των κατοίκων. Ιδιαίτερη μέριμνα να υπάρξει για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

- Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση προς τα νοσοκομεία και τα ΚΥ του νομού, η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και η ασφαλής διακομιδή ασθενών.

- Να λυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα και να παρθούν μέτρα για να μη δημιουργηθούν νέες διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

- Σε δήμους που επιβάλλεται, να κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς καθυστέρηση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ