Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να ανακληθούν οι 160 απολύσεις καθαριστριών και καθαριστών στο υπουργείο Οικονομικών

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις 160 καθαριστριών και καθαριστών του υπουργείου Οικονομικών απαιτεί το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την ηγεσία του υπουργείου.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «πρόκειται για εργαζόμενες που για πάρα πολλά χρόνια (έως και 18) καθάριζαν, και όχι μόνο, τα κτίρια του υπουργείου Οικονομικών, με συνεχείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που πέρασαν από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων είκοσι χρόνων, χωρίς να έχουν σταθερή και μόνιμη εργασία και τώρα δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους. Καθάριζαν δεκάδες τετραγωνικά των κτιρίων του υπουργείου Οικονομικών και τώρα τις πετάνε αφού πρώτα τις εκμεταλλεύτηκαν.

Μάλιστα, ενώ ειδικά τον τελευταίο χρόνο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των συναδέλφων τους και του κοινού από την πανδημία, οι ίδιες βρίσκονται απροστάτευτες απέναντι στην πανδημία των απολύσεων και της ανεργίας που ενορχηστρώνει το ίδιο το υπουργείο. Το ίδιο το υπουργείο που καθημερινά επιδοτεί με εκατομμύρια μεγαλοεπιχειρήσεις και εργολάβους».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Απαιτούμε τώρα το υπουργείο Οικονομικών να ανακαλέσει την απόφασή του και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου. Κανείς απροστάτευτος στην πανδημία - Καμία απόλυση. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους».

Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός των καθαριστριών στο «Αγ. Σοφία»

Στο μεταξύ, καθώς η αντεργατική επίθεση εντείνεται σε όλο τον κλάδο, να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος απαίτησε το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής σε νέα παρέμβαση στον διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στην Υγειονομική Περιφέρεια για το ζήτημα «των συναδέλφων μας στην καθαριότητα που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ».

Οπως υπενθυμίζει, πριν από «περίπου 4 μήνες οι συναδέλφισσες είχαν υπογράψει σύμβαση 12μηνης διάρκειας. Ωστόσο το ΑΣΕΠ (...) ανακάλυψε "λάθη" στις αιτήσεις τους. Το αποτέλεσμα ήταν να ειδοποιηθούν ότι θα απολυθούν στις 3 Γενάρη. Τότε, με την παρέμβαση του Συνδικάτου μας, την αγωνιστική στάση των συναδέλφων και τις κινητοποιήσεις μας μέσα στις γιορτές καταφέραμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις».

Η κυβέρνηση, ωστόσο, «όχι μόνο έχει αφήσει στον "αέρα" τις συναδέλφισσες, όχι μόνο επιμένει να μην προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία, αλλά επιχειρεί ακόμα και τώρα να προχωρήσει σε απολύσεις, αξιοποιώντας διάφορα αστεία προσχήματα».

Το Συνδικάτο διεκδικεί να μη γίνει καμία απόλυση, να επαναπροσληφθούν όσοι απολύθηκαν το Σεπτέμβρη, να προσληφθούν τώρα όλοι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ και να στελεχώσουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία, να αυξήσει το υπουργείο Υγείας το κονδύλι για το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στο ύψος των αναγκών που υπάρχουν, να μπει τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων και να μονιμοποιηθούν όλοι, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ