Πέμπτη 17 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη θριαμβολογία και την παραπλάνηση για το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας κατά τη χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των Ολυμπιακών έργων.

Και αυτό γιατί, όπως υπογράμμισε, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ως διεθνής αθλητικός θεσμός έχει μετατραπεί σε μια εξαιρετικά κερδοφόρα, οικονομική και πολιτική επένδυση για τους διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους, τα παρακλάδια τους σε κάθε χώρα, για την εγχώρια πλουτοκρατία. Εκεί, είπε, που βασιλεύει η κερδοφορία του κεφαλαίου, δεν υπάρχει γνήσιο αθλητικό πνεύμα, υγιής ανταγωνισμός. Γιατί εδώ και πολλά χρόνια τον αθλητισμό τον έχουν καταβροχθίσει τα διεθνικά μονοπώλια και πίσω από αυτά ισχυρά κράτη και κυβερνήσεις που επενδύουν και οικονομικά και πολιτικά. Οι λαμπρές τελετές, είπε η Αλ. Παπαρήγα, των Ολυμπιακών Αγώνων, τα ρεκόρ που επιτυγχάνονται δεν μπορεί να κρύψουν τραγικές καταστάσεις που φθάνουν ως τον τραγικό θάνατο αθλητών και αθλητριών εξαιτίας του ντόπινγκ και της έντασης που προκαλούν οι χορηγοί και οι χορηγίες τους. Και υπογράμμισε:

«Για μας δεν υπάρχουν διλήμματα: Αν πρόκειται, με άλλοθι τους Ολυμπιακούς ή και με την ευκαιρία των Ολυμπιακών, να θυσιαστούν εργατικά δικαιώματα, περιφερειακές ανάγκες, δημοκρατικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα, τότε λέμε ότι δεν αξίζει καμία θυσία.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προσπάθησε να εμφανίσει τους Ολυμπιακούς ως τη νέα εθνική ιδέα, κατ' αναλογίαν της ΟΝΕ, ενώ ο Κ. Καραμανλής (με πρωτοβουλία του έγινε η συζήτηση) και ο Ν. Κωνσταντόπουλος επέκριναν την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις των έργων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ