Πέμπτη 28 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κινητοποιήσεις ενάντια στην αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Υγείας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Παγκρατίου
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Παγκρατίου
Εντός του Φλεβάρη προγραμματίζεται η αναστολή όλων των λειτουργιών στο Κέντρο Υγείας Παγκρατίου και η μετατροπή του για τους επόμενους μήνες σε εμβολιαστικό κέντρο. Υπενθυμίζεται ότι μετά το κλείσιμο του ΙΚΑ Καισαριανής και ΙΚΑ Βύρωνα το 2013, το συγκεκριμένο ΚΥ είναι η μοναδική δημόσια δομή ΠΦΥ για χιλιάδες κατοίκους στο Παγκράτι, στη Γούβα, στην Καισαριανή, ενώ εξυπηρετεί κι ένα τμήμα του Βύρωνα.

Χτες σωματεία, μαζικοί φορείς της περιοχής και των όμορων δήμων απάντησαν αγωνιστικά ενάντια στα σχέδια αναστολής, καταγγέλλοντας ότι με την πολιτική της κυβέρνησης υπονομεύονται τόσο ο εμβολιαστικός σχεδιασμός όσο και οι υπόλοιπες ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΥ και έχει ανάγκη ο λαός.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας των φορέων με τον διοικητή του ΕΦΚΑ, επιβεβαιώθηκε η τεράστια υποχρηματοδότηση που έχουν υποστεί τα Κέντρα Υγείας από τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, λείπει το 1/10 του ιατρικού προσωπικού, λείπουν οι ειδικότητες ενδοκρινολόγου και δερματολόγου, μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε διοικητικό και γραμματειακό προσωπικό. Η αντιπροσωπεία των μαζικών φορέων ενημερώθηκε ότι μέχρι στιγμής έχει ανασταλεί η απόφαση μετατροπής.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μαζικοί φορείς και σωματεία την περασμένη Τρίτη και έξω από το ΚΥ Αιγάλεω (πρώην ΙΚΑ, Μαγνησίας), καταγγέλλοντας ότι «κλείνουν» το ΚΥ για να το κάνουν εμβολιαστικό κέντρο, ενώ χρειάζονται και τα δύο.

Την ανάγκη να μην ανασταλεί η λειτουργία του και να δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα με νέες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, να στελεχωθούν τα ΚΥ με όλες τις ειδικότητες και σε 24ωρη λειτουργία, ανέδειξαν με παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αιγάλεω, των τοπικών παραρτημάτων του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Σωματείου Συνταξιούχων, στηρίζοντας τις δράσεις των υγειονομικών το επόμενο διάστημα. Η παράσταση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με αυτοκινητοπορεία που κατέληξε στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ