Πέμπτη 28 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ - ΚΟΖΑΝΗ
Παρεμβάσεις εργατικών σωματείων για την επανασύνδεση ρεύματος και τη ρύθμιση χρεών

Τη ρύθμιση του χρέους συνταξιούχου οικοδόμου στη ΔΕΗ σύμφωνα με τις δυνατότητές του πέτυχαν χτες, μετά από παρέμβαση στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στην Καβάλα το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενσωμάτωση» μαζί με ταξικά σωματεία της Καβάλας. Ο συνταξιούχος εκβιαζόταν με απειλές για διακοπή του ρεύματος από τον εισπρακτικό μηχανισμό της ΔΕΗ για χρέος 500 ευρώ, αν και είναι ενταγμένος στην κατηγορία Β' του Κοινωνικού Τιμολογίου (λόγω ατόμου που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών).

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Συνταξιούχων τονίζει μεταξύ άλλων πως μόνο ο συντονισμένος αγώνας μέσα από τα ταξικά Σωματεία σε αντιδιαστολή με εκείνα των εργατοπατέρων «θα βάζει φρένο στις όλο και περισσότερο εντεινόμενες πιέσεις που δέχεται ο καθημερινός λαϊκός άνθρωπος, οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι».

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στην Κοζάνη, όπου την Τρίτη, στον Αγιο Δημήτριο, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ συνοδεία αστυνομικών διέκοψε το ρεύμα στο σπίτι ενός ανέργου καρκινοπαθή με δύο ανήλικα παιδιά, ενώ στην περιοχή επικρατούν θερμοκρασίες -6 βαθμών Κελσίου. Στη συνέχεια παρέμβαση για το θέμα πραγματοποίησε και ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνης Τσάκωνας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, απαιτώντας την παρέμβαση της περιφερειακής αρχής για την άμεση αποκατάσταση της σύνδεσης του ρεύματος στο συγκεκριμένο σπίτι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ