Πέμπτη 28 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΥΒΟΙΑ
Ανεξέλεγκτη η διασπορά του ιού σε μεγάλους εργασιακούς χώρους

Ερώτηση του ΚΚΕ στον υπουργό Εργασίας

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η διασπορά του κορονοϊού στην Εύβοια και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, καθώς στον ήδη αυξημένο αριθμό κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών χτες προστέθηκαν 54 ακόμη θετικά κρούσματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίζεται κυρίως σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, με χαρακτηριστική περίπτωση την πτηνοτροφική μονάδα και το πτηνοσφαγείο «ΜΙΜΙΚΟΣ» (όμιλος Φιλίππου), όπου τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί πάνω από 60 κρούσματα σε εργαζόμενους! Κρούσματα επίσης έχουν εντοπιστεί και σε άλλους μαζικούς χώρους δουλειάς και εργοστάσια της περιοχής, τόσο στη Χαλκίδα και τη Νέα Αρτάκη, όσο και τη γειτονική βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων και του Σχηματαρίου, ενώ ήδη σχολεία της περιοχής έκλεισαν μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων είτε σε εκπαιδευτικούς, είτε σε μαθητές, είτε σε γονείς.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα

Ερώτηση αναφορικά με τα κρούσματα στους δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων - Μεσσαπίων κατέθεσαν προς την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Χρήστος Κατσώτης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η αύξηση των κρουσμάτων συνδέεται με διασπορά στους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα στον κλάδο επιχειρήσεων τροφίμων.

Επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες στους συγκεκριμένους χώρους δουλειάς που ευνοούν τη διασπορά του ιού, όπως την εντατικοποίηση της εργασίας, η Ερώτηση του Κόμματος σημειώνει ότι «η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία έχουν εγκληματικές ευθύνες γιατί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των εργατικών σωματείων, άφησαν τους χώρους δουλειάς να εξελιχτούν σε εστίες υπερμετάδοσης. Οι δύο βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό εργασίας σε τι ενέργειες θα προβεί, ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να γίνουν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς, να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να σταματήσει η εντατικοποίηση για να προστατευθεί η υγεία των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ