Πέμπτη 14 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Αγωνιστική απάντηση στις αντιδραστικές αλλαγές

Κινητοποίηση σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας

«

Καμία σκέψη για νομοσχέδιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση», δηλώνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας που σήμερα στις 2 το μεσημέρι προχωρούν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Απορρίπτουν τα σχέδια για πανεπιστημιακή αστυνομία, κάμερες εισόδου και εξόδου, πειθαρχικές ρυθμίσεις, όρια φοίτησης, αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, στις ρυθμίσεις για τα κολέγια. Παράλληλα προβάλλουν επιτακτικά το ζήτημα της λειτουργίας των Ιδρυμάτων, που εδώ και ένα χρόνο σχεδόν είναι κλειστά, με τις σπουδές τους σε αναμονή, ζητώντας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών στο εαρινό εξάμηνο.

Η σύσκεψη αποφασίστηκε σε συνάντηση των Φοιτητικών Συλλόγων Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και ΝΦΕΕΜΠ και Τμηματικών Επιτροπών Μουσικών και Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, που καλούν και τους υπόλοιπους συλλόγους στην κινητοποίηση και σε μέρα δράσης των συλλόγων αύριο Παρασκευή, σε πλατιά ενημέρωση των φοιτητών σε όλες τις σχολές, με τη διοργάνωση άμεσα συνελεύσεων και συζητήσεων.

Στη Θεσσαλονίκη

Με αντίστοιχα αιτήματα στη Θεσσαλονίκη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Γεωλογικού, Ψυχολογικού, ΤΕΦΑΑ, Παιδαγωγικού και Οικοτρόφων Εστιών Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, συμμετέχοντας στη μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στην καταστολή με κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, και με νέα παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ