Πέμπτη 14 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Στεγάζει το σταθμό διενέργειας τεστ Covid στον ίδιο χώρο με Νηπιαγωγείο και Δημοτικό

Αναδίπλωση μετά την αποφασιστική και άμεση παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», γονιών και εκπαιδευτικών, για να βρεθεί άλλος, κατάλληλος χώρος

Eurokinissi

Στην αίθουσα Πολιτισμού, η οποία στεγάζεται στον ίδιο χώρο με Νηπιαγωγείο και δίπλα είναι το 9ο Δημοτικό Σχολείο, αποφάσισε η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου να δημιουργήσει τον ειδικό σταθμό διενέργειας τεστ Covid-19 για τη Δυτική Αθήνα, ενώ στον συγκεκριμένο στενό δρόμο ήδη προκαλείται έντονος συνωστισμός στις ώρες αιχμής (π.χ. στην προσέλευση και στο σχόλασμα των παιδιών). Το γεγονός προκάλεσε τις εύλογες αντιδράσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χαϊδαρίου, γονιών και δασκάλων, που απαιτούν την ανάκληση της απόφασης.

Χτες το πρωί έξω από το σχολείο αποφασίστηκε να γίνει μια πρώτη παρέμβαση στο δήμο. Αντιπροσωπεία της Ενωσης Γονέων Χαϊδαρίου, του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού και εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου, όπου απαίτησαν η δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στην υπόδειξη νέου, κατάλληλου και ασφαλούς χώρου για να ξεκινήσει άμεσα η αναγκαία διαδικασία της διενέργειας rapid tests. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι πρόκειται για απόφαση του δημάρχου και της διοίκησης και ο χώρος δεν μπορεί να αλλάξει. Αποφασίστηκαν η άμεση συλλογή υπογραφών σε σχετικό κείμενο της Ενωσης Γονέων και η συνέχιση των παρεμβάσεων.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία της Ενωσης και του Συλλόγου Γονέων πραγματοποίησαν νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο που επελέγη, θέτοντας εκ νέου το ζήτημα στους εκπρόσωπους του δήμου και του ΕΟΔΥ.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις και την άμεση κινητοποίηση, η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι από σήμερα θα αλλάξει ο χώρος του σταθμού διενέργειας των τεστ. Η συλλογή υπογραφών πάντως συνεχίζεται, εν αναμονή της ανακοίνωσης του δήμου για τον νέο χώρο, με αιτήματα τη μείωση της αναλογίας μαθητών και εκπαιδευτικών, την κάλυψη όλων των κενών, μαζικές προσλήψεις στην καθαριότητα ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κ.λπ.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαϊδαρίου σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η δημιουργία ειδικού σταθμού που θα καλύπτει τη Δυτική Αθήνα πρέπει να γίνει σε χώρο που θα καλύπτει βασικές προϋποθέσεις: Να είναι χώρος ανοιχτός ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, να υπάρχει χώρος στάθμευσης, να μη γειτνιάζει με άλλες ευαίσθητες δομές, όπως τα σχολεία. Τέτοιοι χώροι υπάρχουν στο δήμο, και η δημοτική αρχή χωρίς άλλες παλινωδίες πρέπει να δώσει άμεση λύση. Ταυτόχρονα πρέπει να δημιουργηθούν και άλλοι τέτοιοι χώροι σε όλη τη Δυτική Αθήνα, προκειμένου να έχουν πρόσβαση οι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ