Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Συνάντηση των πολιτικών συμβούλων του «σχήματος της Νορμανδίας» (Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Ουκρανία) για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία έγινε χτες στην έδρα της καγκελαρίας στο Βερολίνο. Στη συνάντηση εξετάστηκε η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του σχήματος (Δεκέμβρης 2019) μεταξύ των τεσσάρων ηγετών, που κατά βάση παραμένουν «στα χαρτιά».

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Οι αρχές της Λιβύης ανέσυραν άλλα τέσσερα πτώματα που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί από ομαδικό τάφο στην πόλη Ταρχούνα (90 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, Τρίπολης) πριν από δύο μέρες, ανακοίνωσε χτες ο Αμπντουλαζίζ Τζάφρι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ερευνας και Αναγνώρισης.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ενταλμα σύλληψης κατά δύο Ρώσων και ενός Πορτογάλου εξέδωσε χτες η Ιντερπόλ για την εμπλοκή τους στην επισφαλή αποθήκευση εκρηκτικών υλών σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού που οδήγησε στην καταστροφική έκρηξη της 3ης Αυγούστου, προκαλώντας το θάνατο πάνω από 200 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 6.000 άλλων.

ΤΑΪΠΕΪ.-- Τριήμερη επίσκεψη στην Ταϊβάν αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη, μία εξέλιξη που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Κίνας.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Οι αρχές της Ινδονησίας ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του «Μπόινγκ» που συνετρίβη στις 9 Γενάρη, λίγο αφού απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τζακάρτα. Από τους 62 επιβαίνοντες δεν έχουν εντοπιστεί επιζώντες και παραμένουν πολλά ερωτήματα για την κατάσταση του αεροπλάνου. Σύμφωνα με την εταιρεία (τη χαμηλού κόστους «Sriwijaya Air»), το σκάφος ήταν 26 ετών και πριν ένα μήνα είχε υποβληθεί σε έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ