Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΓΩΓΟΣ «TURKISH STREAM»
Αύξηση εισαγωγών φυσικού αερίου σε Τουρκία και Ευρώπη

ΜΟΣΧΑ.--

Ο ρωσικός κολοσσός «Gazprom» από την έναρξη της λειτουργίας του θαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου «Turkish Stream» αύξησε 2,2 φορές τη δυναμικότητά του, 2,5 φορές για την Ευρώπη, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεξέι Μίλερ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του αγωγού, την περασμένη βδομάδα.

Εδώ και ένα χρόνο ο «Turkish Stream» «μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας για τους καταναλωτές της Τουρκίας και ήδη για έξι ευρωπαϊκές χώρες, Βουλγαρία, Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Σερβία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Από την έναρξη της λειτουργίας του η "Gazprom" αύξησε τη δυναμικότητα του αγωγού φυσικού αερίου 2,2 φορές και 2,5 φορές για τους Ευρωπαίους καταναλωτές», είπε ο Μίλερ.

Επεσήμανε δε ότι το 2020 η Τουρκία, η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία αύξησαν τις αγορές φυσικού αερίου από την «Gazprom».

Ο «Turkish Stream» είναι ένας εξαγωγικός αγωγός που μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία υποθαλάσσια, μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Η συνολική δυναμικότητα του αγωγού είναι 31,5 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως και μεταφέρει φυσικό αέριο στην Τουρκία και στις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσω τουρκικού εδάφους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org