Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ - ΘΕΑΤΡΟΥ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Παίρνουν πρωτοβουλίες για να ανοίξουν οι σχολές

Υπογραφές από σπουδαστές και καθηγητές των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών, για να κινητοποιηθούν συλλογικά και να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, συγκεντρώνει ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου.

Παράλληλα σχεδιάζει την ανάρτηση πανό σε όλες τις επαγγελματικές καλλιτεχνικές σχολές με σύνθημα «Ανοιχτές σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας», ενώ θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση αύριο, Πέμπτη, στο ΥΠΠΟΑ, για την οποία έχει πάρει απόφαση επίσης ο Σύλλογος της ΚΣΟΤ (Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης), όπως και το προσωρινό ΔΣ που συγκροτήθηκε αυτό το διάστημα στο Εθνικό Θέατρο (Τμήμα Δραματικής και Σκηνοθεσίας).

Στο κείμενο υπογραφών που διακινεί ο Σύλλογος των Σπουδαστών σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Είναι εύλογο πραγματικά να απορούμε μέχρι πού θα φτάσουν ο εμπαιγμός της κυβέρνησης και η επιτηδευμένη στάση αναμονής που καλλιεργεί το υπουργείο Πολιτισμού στα ζητήματα που μας αφορούν (χαρακτηριστικό της στάσης του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι κανένα μέτρο δεν πάρθηκε - όπως βέβαια και πουθενά αλλού - προκειμένου να μπορέσουν οι σχολές μας να ανοίξουν με ασφάλεια, αλλά και το ότι εδώ και 2 μήνες ζητάμε συνάντηση η οποία πάει από αναβολή σε αναβολή).

Στις ήδη υποβαθμισμένες σπουδές μας έρχεται να προστεθεί το διαδικτυακό μάθημα!

Η φύση των μαθημάτων μας δεν μας επιτρέπει να τα πραγματοποιούμε μόνο από τις γνωστές πλατφόρμες, μιας και αφορούν το ανθρώπινο σώμα, τη φωνή, την επαφή. Ολοι, καθηγητές, σπουδαστές, μικροί σχολάρχες, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου τα πρώτα έτη των σχολών δεν έχουν βρεθεί ποτέ από κοντά και τα τρίτα έτη καλούνται να προετοιμάσουν τις πτυχιακές τους εξετάσεις - δηλαδή παράσταση μέσω διαδικτύου. Είναι παραπάνω από φανερό ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι ανέφικτο, αλλά δημιουργεί στρεβλή μέθοδο και αντίληψη απέναντι στην τέχνη του θεάτρου».

Απέναντι σε όλα αυτά οι σπουδαστές απαιτούν να ανοίξουν οι σχολές με μέτρα και συγκεκριμένα:

  • Αμεση επαναλειτουργία των σχολών μας με μαζικά δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ COVID-19 και μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, να μειωθούν οι σπουδαστές ανά τμήμα κατ' αναλογία με τα τετραγωνικά μέτρα, να επιταχθούν δημόσιοι χώροι του δήμου Αθήνας όπου αυτό δεν μπορεί να γίνει. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα και την απολύμανση των χώρων.
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η δυνατότητα εμβολιασμού σε όλους/ες τους σπουδαστές-στριες που το επιθυμούν, όπως και στον υπόλοιπο πληθυσμό.
  • Αναπλήρωση όλων των διδακτικών ωρών των πρακτικών μαθημάτων και αναπροσαρμογή της ύλης για τις πτυχιακές και προαγωγικές εξετάσεις.
  • Αμεση οικονομική ενίσχυση των σπουδαστών και με ευθύνη του ΥΠΠΟΑ να μη μείνει κανείς σπουδαστής εκτός διαδικασίας λόγω οφειλής διδάκτρων. Χορήγηση επιδόματος ενοικίου σε σπουδαστές που ενοικιάζουν.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 22 Νοέμβρη η 6η Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ(23/10/2015)
Δυναμώνεις το Σύλλογο! Δυναμώνεις ο ίδιος...(5/3/2015)
Οχι άλλος εμπαιγμός(31/10/2012)
Προσπάθειες διάλυσης Συνελεύσεων ετών!(11/10/2012)
Απάντησαν με καλλιτεχνική δημιουργία(2/6/2004)
ΑΤΙΤΛΟ(21/7/2001)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org