Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Καταγγελίες για συγκάλυψη κρουσμάτων σε δήμους

Τη συγκάλυψη κρουσμάτων κορονοϊού από δημοτικές αρχές καταγγέλλουν σωματεία και συνδικαλιστές, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν ενημερώνονται για το τι συμβαίνει μέσα στους χώρους που δουλεύουν.

Η ΔΑΣ Εργαζομένων δήμου Γαλατσίου αναφέρει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες από τους συναδέλφους, γιατί δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση από τη δημαρχία για το πλήθος των κρουσμάτων, βρέθηκαν αρκετά θετικά κρούσματα COVID-19 σε εργαζόμενους στο δημαρχείο Γαλατσίου, με αποτέλεσμα να μείνει κλειστό το κτίριο στις 4/1/2021». Οπως επισημαίνει, «πλέον συζητάμε (...) για συρροή κρουσμάτων σε οργανική μονάδα (σύμφωνα με την ορολογία του πρωτοκόλλου διαχείρισης κρουσμάτων) και είναι εμφανές ότι υπάρχει εστία διάδοσης. Θα πρέπει να γίνουν άμεσα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου προκειμένου να προληφθεί περαιτέρω διάδοση του ιού. Η όποια καθυστέρηση σε αυτό το απαραίτητο βήμα θα βαρύνει εξολοκλήρου τη διοίκηση του δήμου. Επιπλέον χρειάζεται εκ νέου διανομή Μέσων Ατομικής Προστασίας».

Την απόκρυψη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 από τη δημοτική αρχή Περιστερίου καταγγέλλει η Σωματειακή Επιτροπή δήμου Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. «Καμία ενημέρωση», σημειώνει, «δεν υπάρχει στους εργαζόμενους από πλευράς της διοίκησης για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο,τι μαθαίνεται είναι από στόμα σε στόμα μεταξύ συναδέλφων. Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή αρνείται να πραγματοποιήσει τεστ στο σύνολο των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ