Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ
Νέα κρούσματα κορονοϊού σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους

Το γεγονός ότι οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων παραμένουν αθωράκιστες απέναντι στην πανδημία, με την κυβέρνηση και την εργοδοσία να μην παίρνουν τα αναγκαία μέτρα, επιβεβαιώνουν τα νέα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε γηροκομεία στο Ηράκλειο Αττικής και στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, προχτές σε ΜΦΗ στο Ηράκλειο Αττικής εντοπίστηκαν τουλάχιστον 11 κρούσματα, εκ των οποίων 7 ηλικιωμένοι και 4 εργαζόμενοι. Οι ηλικιωμένοι που βρέθηκαν θετικοί δεν είχαν συμπτώματα, ωστόσο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς, ενώ οι υπόλοιποι βγήκαν αρνητικοί στα τεστ, τα οποία θα επαναληφθούν. Με παρέμβασή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου Αττικής ζήτησε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των ηλικιωμένων και των εργαζομένων στο γηροκομείο, όπως και σε κάθε κρίσιμο χώρο της πόλης (κλινικές, σούπερ μάρκετ, εργοστάσια κ.ά.).

Πριν από λίγες μέρες κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν και στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων. Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναδεικνύει τις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης, που δεν παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα θωράκισης όλων των κοινωνικών δομών, όσο και της διοίκησης του δήμου Χανίων, που παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για μέτρα θωράκισης και προστασίας εργαζομένων και φιλοξενουμένων στο Δημοτικό Γηροκομείο και τις αντίστοιχες δεσμεύσεις της ότι αυτά θα λυθούν, αυτό δεν έγινε.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί: Να γίνεται μοριακός έλεγχος του συνόλου του προσωπικού με επαναλαμβανόμενα τεστ, όπως και των φιλοξενουμένων υπερηλίκων στο Γηροκομείο. Απολυμάνσεις όλων των χώρων. Να μεταφερθεί το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νοσοκομείο και των πιθανών κρουσμάτων σε χώρο εκτός του γηροκομείου. Να μπει σε αντίστοιχη καραντίνα εκτός γηροκομείου, με ευθύνη του δήμου, το σύνολο των επαφών που έχουν ιχνηλατηθεί από τα ήδη κρούσματα και να προχωρήσει η ιχνηλάτηση για το υπόλοιπο προσωπικό και τις οικογένειές του. Να προχωρήσει άμεσα χωρίς καθυστέρηση ο εμβολιασμός του συνόλου του προσωπικού και των φιλοξενούμενων. Να τηρηθούν τα παραπάνω και στο εργολαβικό προσωπικό, με έλεγχο από το δήμο Χανίων για αυτό στον αντίστοιχο εργολάβο και επιβολή κυρώσεων αν δεν το πράξει.

«Η ίδια η εξέλιξη του προβλήματος φέρνει ξανά στο προσκήνιο και επαληθεύει τη θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για κάλυψη όλων των κενών και των θέσεων που απαιτούνται για τη λειτουργία του Γηροκομείου με μόνιμο προσωπικό και να καταργηθεί το αίσχος των εργολάβων», επισημαίνει, καθώς, όπως επιβεβαιώνεται διαρκώς, οι εργασιακές σχέσεις είναι άρρηκτα δεμένες με την ασφάλεια και προστασία των εξυπηρετούμενων στις ΜΦΗ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ