Τρίτη 5 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΕ ΘΑΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κυβέρνηση και εφοπλιστές βάζουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού

Οι μεγάλες ελλείψεις και οι ανεπάρκειες σε προσωπικό και υποδομή στο Κέντρο Υγείας Πρίνου αναδείχθηκαν στην περιοδεία που πραγματοποίησε στο χώρο κλιμάκιο της ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Αλέξανδρο Λουβουλούδη.

Τα μέλη του Κόμματος ενημερώθηκαν για την κατάσταση του ΚΥ, όπου μόλις το 50% των οργανικών θέσεων είναι καλυμμένο, χωρίς να έχει προκηρυχτεί μόνιμη θέση εδώ και δύο χρόνια. Σε ό,τι αφορά τα μέσα του ΚΥ είναι χαρακτηριστικό ότι αν και διαθέτει μοριακό αναλυτή, αυτός δεν αξιοποιείται λόγω κόστους. Ακόμα, το νησί στερείται την απαραίτητη κοινωνική υποδομή και μέριμνα για τους ανθρώπους που νοσούν και είναι μόνοι τους, οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν και να φροντίσουν μόνοι τον εαυτό τους.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Θάσου του Κόμματος σημειώνει πως την ίδια στιγμή που ο λαός του νησιού έχει αφεθεί από την κυβέρνηση απροστάτευτος μπροστά στην πανδημία, «η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης να επιμένει να υλοποιεί τις απαράδεκτες απαιτήσεις των πλοιοκτητών για διακοπή των δρομολογίων Πρίνος - Καβάλα οξύνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα αντιμετώπισης περιστατικών που χρειάζονται διακομιδή και νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Καβάλας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν γίνεται διακομιδή ασθενούς στο Νοσοκομείο Καβάλας, το Κέντρο Υγείας «χάνει» ένα ασθενοφόρο και το πλήρωμα για μια ολόκληρη μέρα. Μάλιστα, με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι πλοιοκτήτες δεν είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν πλοίο επιφυλακής, κι έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος στις μετακινήσεις ασθενών που μετά το πέρας των δρομολογίων μετακινούνται με σκάφη του Λιμενικού ή με ρυμουλκό από την Καβάλα.

Ακόμα, η ανακοίνωση μεταφέρει τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων στο νησί.

Η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ σημειώνει τις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης, που αντιμετωπίζει την κατάσταση με κριτήριο τη λογική κόστους - οφέλους, όσο και της δημοτικής αρχής που αντί να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα φορέων και σωματείων της Θάσου για την αναβάθμιση του ΚΥ υιοθετεί την κυβερνητική πολιτική. Παράλληλα, καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, το λαό του νησιού να δυναμώσουν τον αγώνα τους για τη στήριξη του Κέντρου Υγείας, για τη δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού και φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ, για προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, προμήθεια εξοπλισμού και μηχανημάτων, ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την εξάπλωση της πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ