Τρίτη 5 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εχουμε τις προϋποθέσεις να τα καταφέρουμε, προχωράμε μπροστά!

Διακινούμε την Απόφαση της ΚΕ, ανοίγουμε πλατιά τη συζήτηση με εργαζόμενους για τις εξελίξεις, τη δράση του Κόμματος

Σε εξέλιξη είναι η διακίνηση της Απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», με τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να κάνουν προσπάθεια ώστε να φτάσει πλατιά σε οπαδούς και φίλους, σε χώρους δουλειάς και συνοικίες.

Η Απόφαση της ΚΕ, με τίτλο «Η δράση του Κόμματος με το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα. Τα καθήκοντα και ο σχεδιασμός μας για το αμέσως επόμενο διάστημα», αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των μελών και των φίλων του Κόμματος ώστε να ανοίξει πλατιά η συζήτηση με τον εργατόκοσμο. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες, που τα βάσανα μεγαλώνουν για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αυτή η συγκροτημένη συζήτηση, με βάση το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΚΕ του Κόμματος, είναι ακόμα πιο αναγκαία.

Σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, με βάση και την πιο συγκεκριμένη πείρα που υπάρχει, στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται οι σύνθετες εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, που καθορίζονται από την πορεία της πανδημίας και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση, από την οικονομική κρίση και την επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματα των εργαζομένων, οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή. Επίσης, από το πώς προχώρησε ο σχεδιασμός των Κομματικών Οργανώσεων, πώς οργανώθηκε η πάλη σε αυτές τις σύνθετες συνθήκες.

Η περίοδος που διανύουμε προσφέρεται άλλωστε για συζήτηση και άντληση συμπερασμάτων, για εξοπλισμό με επιχειρήματα που δίνουν απάντηση και διέξοδο στον γνήσιο προβληματισμό των εργαζομένων, στην ανησυχία τους για το «πού θα πάει η κατάσταση», για το «τι φταίει που τα συστήματα Υγείας στην Ελλάδα και σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη αποδεικνύονται ανίκανα να προστατεύσουν την υγεία των λαών».

Μέσα από τη συζήτηση γύρω από τους κορυφαίους αγωνιστικούς σταθμούς του τελευταίου διαστήματος, όπως η απεργία της 26ης Νοέμβρη και οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, αλλά και την πείρα που υπάρχει σε εργαζόμενους από μια σειρά κινητοποιήσεων σε χώρους δουλειάς και κλάδους μπορούν να βγουν αναγκαία συμπεράσματα για την ένταση της πάλης, για να μετρηθούν νέα βήματα στην αντιπαράθεση με το κράτος και την εργοδοσία, στην οργάνωση και στην ανασύνταξη του κινήματος.

Επίσης, για τις εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα, την επιθετική απάντηση στην προσπάθεια να εγκλωβιστούν λαϊκές δυνάμεις σε νέα και παλιά ψευτοδιλήμματα από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα παπαγαλάκια τους, ώστε να βγει αλώβητο το σύστημα της εκμετάλλευσης, να παραμένουν εργατικές δυνάμεις εγκλωβισμένες σε συνταγές και υποσχέσεις για μια «δίκαιη» καπιταλιστική ανάπτυξη.

«Εχουμε τις προϋποθέσεις, δημιουργούμε συνεχώς νέες για να τα καταφέρουμε. Προφυλάσσουμε την υγεία μας, υλοποιούμε τα καθήκοντα που έχουμε μπροστά μας, προχωράμε σταθερά», αναφέρει στην κατακλείδα της η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ, στέλνοντας το μήνυμα σε όλο το κομματικό δυναμικό, φίλους και οπαδούς για την πολύμορφη δράση που θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα, με αφετηρία την εξόρμηση που είναι σε εξέλιξη για τη διακίνηση του κειμένου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «φουλ» οι μηχανές των Οργανώσεων λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η μάχη της πανεξόρμησης(2021-10-01 00:00:00.0)
Μαχητικά προετοιμάζουμε την εξόρμηση με το τρίτο κείμενο(2021-02-11 00:00:00.0)
Διακίνηση «Ριζοσπάστη»: Θετικά βήματα στις νέες συνθήκες(2020-05-16 00:00:00.0)
Ψηλά ο πήχης για τη συνέχεια της πολιτικής εξόρμησης(2020-03-11 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη η μεγάλη πολιτική εξόρμηση σε όλη τη χώρα(2020-03-10 00:00:00.0)
Με ενθουσιασμό και σχέδιο για τη μεγάλη πανεξόρμηση με τις Θέσεις της ΚΕ(2016-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ