Τρίτη 5 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΝΩΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Δεν «ξεπλένονται» οι κυβερνητικές ευθύνες για όσα αντιμετωπίζουμε και όσα πρέπει να γίνουν

Με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών στα νοσοκομεία της περιοχής, αλλά και το τέλος ενός δύσκολου χρόνου, στη διάρκεια του οποίου αποκαλύφθηκε η γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής που θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή και υγεία στη λογική του «κόστους - οφέλους» για τα κέρδη του κεφαλαίου, οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και Σερρών (ΕΝΙΣ) χτυπούν και πάλι «καμπανάκι».

Η ΕΝΙΘ τονίζει ότι οι υγειονομικοί κάνουν το εμβόλιο, καθώς αποτελεί «πράξη ατομικής αλλά και συλλογικής ευθύνης», παράλληλα όμως ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει «να γίνει ο εμβολιασμός η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για ξέπλυμα όλων των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης, τις συνέπειες των οποίων αντιμετωπίζουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε να τις αντιμετωπίζουμε εφόσον δεν αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της απέναντι στο λαό, που δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν με το εμβόλιο».

Σημειώνει ότι εμβολιασμός αποτελεί μακρόχρονη διαδικασία και προειδοποιεί πως «ο εμβολιασμός θα υπονομευθεί και η πανδημία με τις επιπτώσεις της δεν θα αντιμετωπιστούν εφόσον δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς και την πραγματική θωράκιση και ενίσχυση του ΕΣΥ».

Με τη σειρά της η ΕΝΙΣ αποκαλύπτει τις εγκληματικές ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων από το 2010 έως και σήμερα, που κρατούν υποστελεχωμένο το ΕΣΥ, με ενδεικτικό το παράδειγμα του Νοσοκομείου Σερρών.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό του νοσοκομείου, προβλέπονται 250 θέσεις γιατρών (161 μόνιμων ιατρών ΕΣΥ και 89 ειδικευόμενων). Ολη την τελευταία δεκαετία το νοσοκομείο λειτουργεί με σχεδόν 100 λιγότερους από τους προβλεπόμενους γιατρούς.

Οπως αναφέρει λοιπόν η ΕΝΙΣ: Το 2010 (λίγο πριν από τα μνημόνια) στο νοσοκομείο υπήρχαν 181 γιατροί (86 μόνιμοι, 87 ειδικευόμενοι και 8 επικουρικοί).

Το 2020, χρονιά πανδημίας, το Νοσοκομείο Σερρών ξεκίνησε τη λειτουργία του με 157 γιατρούς (79 μόνιμους, 63 ειδικευόμενους και 15 επικουρικούς) και μέχρι το Δεκέμβρη του 2020 έφτασε να έχει 163 (86 μόνιμους, 61 ειδικευόμενους και 16 επικουρικούς).

Το 2021 ξεκίνησε τη λειτουργία του με 5 συνταξιοδοτήσεις, 8 γιατρούς σε αναμονή πρόσληψης, 5 επικουρικούς λιγότερους και 2 που αποχωρούν λόγω πρόσληψης σε άλλα νοσοκομεία. Δηλαδή με 161 γιατρούς.

Αυτοί οι αριθμοί για το Νοσοκομείο Σερρών και οι αντίστοιχοι των άλλων νοσοκομείων της χώρας στραπατσάρουν το παραμύθι της κυβέρνησης για δήθεν «ενίσχυση και θωράκιση του ΕΣΥ».

Η ΕΝΙΣ απαιτεί δημόσιο σύστημα Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, με καθολική και δωρεάν πρόσβαση του λαού, που θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ