Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας και της ζωής

Σήμερα στις 12 μ. στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο και στις 4.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν σήμερα Τρίτη στις 4.30 μ.μ. συνδικάτα από τη Δυτική Αττική, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό με θέμα τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς στην περιοχή, η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο». Νωρίτερα, στις 12 μ., θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, στην πύλη του νοσοκομείου.

Τα σωματεία που έχουν αναλάβει την κοινή πρωτοβουλία είναι: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής - Παράρτημα Θριασίου, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Μάνδρας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής και Νήσων, Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Αττικής.

Σε ανακοίνωσή τους προβάλλουν τα αιτήματα: Παροχή μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας. Να στελεχωθούν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους εργασίας. Πραγματοποίηση τώρα δωρεάν τεστ στους χώρους εργασίας και ταυτόχρονα στους δήμους της Δυτικής Αττικής. Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ελέγχους στα πούλμαν των εταιρειών. Ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, στελέχωσή τους με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό. Να γίνει πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Αύριο στο υπουργείο Οικονομικών οι αυτοαπασχολούμενοι

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, αύριο Τετάρτη στη 1.30 μ.μ., καλούν αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι και επαγγελματίες της Δυτικής Αττικής, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που με την πολιτική της τους οδηγεί σε οριστικό λουκέτο, καθώς βλέπουν τα χρέη τους να μεγαλώνουν και τα έσοδα να είναι πενιχρά έως μηδαμινά. Σε κείμενό τους - για το οποίο συλλέγουν υπογραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση ypografesdytatt.webnode.gr - απαιτούν τη λήψη έκτακτων μέτρων στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματιών των δήμων Ελευσίνας, Μάνδρας και Ασπροπύργου. Στην κινητοποίηση καλούν επίσης ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αχαρνών και η Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου.

Παρέμβαση και στην Περιφέρεια Αττικής αύριο

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής (Λ. Συγγρού 15) θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη στις 10 π.μ. δημοτικοί σύμβουλοι από το δήμο Αχαρνών. Θα επιδώσουν ψήφισμα το οποίο σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψήφισαν 11 από τους 18 παρόντες και ζητάει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού της περιοχής από την πανδημία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ