Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας!»

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για τα δικαιώματα του λαού στη ζωή, στην υγεία και τη δουλειά

Συνεχίζεται - και διαδικτυακά πλέον, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://petition.kke.gr - η συλλογή υπογραφών, σε κείμενο που διακινείται από μέλη και φίλους του ΚΚΕ, από δραστήριους αγωνιστές που συμμετέχουν σε φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για τα δικαιώματα του λαού στη ζωή, στην υγεία και τη δουλειά.

Ηδη χιλιάδες ενώνουν τη φωνή τους, εκφράζοντας πλατιά αλληλεγγύη στην εργατική - λαϊκή πάλη, δίνοντας απάντηση στην κυβέρνηση που επιστρατεύει την καταστολή και τον αυταρχισμό, τη συκοφάντηση του εργατικού κινήματος, για να βάλει στον πάγο τους αγώνες των εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο τονίζεται πως «είναι ώρα ευθύνης!», «ώρα να μπει lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας!» και σημειώνει πως «η λαϊκή διεκδίκηση δεν κάνει "διάλειμμα", τη στιγμή μάλιστα που ο λαός αφήνεται απροστάτευτος, που δέχεται επίθεση στα δικαιώματά του. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάζει τον αγώνα, την πάλη, παίρνοντας ταυτόχρονα τα ανάλογα μέτρα προστασίας της υγείας στις εκδηλώσεις του.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να μείνει όρθιος ο λαός στις συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας, να οργανώσει την εργατική - λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και το κράτος, που λειτουργούν με κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τις "αντοχές της οικονομίας".

Δεν σπαταλάμε τις ελπίδες μας σε νέες αυταπάτες κυβερνητικών εναλλαγών, που ξέρουμε σίγουρα ότι θα οδηγήσουν στη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Εχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής - λαϊκής οργάνωσης, στη δύναμη της κοινής δράσης εργαζομένων, μικρών επαγγελματιών, βιοπαλαιστών αγροτών.

Στη δυνατότητά μας να βάλουμε τη δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις, να περάσουμε στην αντεπίθεση με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ