Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οργιάζει η εργοδοτική αυθαιρεσία στους Λογιστές

Την εργοδοτική αυθαιρεσία όσον αφορά τις αναστολές των συμβάσεων, που έχει πάρει διαστάσεις ...πανδημίας, καταγγέλλει η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής. Οπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της, πολλοί εργαζόμενοι έμαθαν ότι οι συμβάσεις τους έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής για το Νοέμβρη όταν έφτασε η ώρα να λάβουν τη μισθοδοσία του μήνα. Ενώ εργάστηκαν, δηλαδή, κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, «ενημερώθηκαν» εκ των υστέρων ότι οι εργοδότες ανέστειλαν τις συμβάσεις τους. Το αποτέλεσμα είναι να μη λαμβάνουν το μισθό τους, αλλά να περιμένουν στην ...ουρά για να πάρουν την αποζημίωση που θα δοθεί από την κυβέρνηση, μένοντας «χωρίς εισόδημα για πάνω από ενάμιση μήνα».

Η επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης στο εισόδημα, όπως και στο Δώρο Χριστουγέννων, αυξάνει την ανασφάλεια των εργαζομένων που δουλεύουν κάτω από όλο και πιο έντονη πίεση, με υπερωρίες, ξενύχτια και μεγάλη εντατικοποίηση. Στο παραπάνω έδαφος, η Ενωση συνεχίζει τη δράση και τις πρωτοβουλίες της με στόχο να φτάσει η φωνή της πλατιά στους εργαζόμενους, με εξορμήσεις σε ελεγκτικές - λογιστικές εταιρείες και λογιστικά γραφεία, επαφή με όλα τα μέλη της και στόχο για νέες εγγραφές στις γραμμές της. Σε αυτό το πλαίσιο, θα οργανώσει και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ρουχισμού για τη δομή προσφύγων στη Μαλακάσα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν έχουν πάρει ούτε σεντ από το επίδομα των 534 ευρώ! (2023-09-28 00:00:00.0)
Με κοκτέιλ μέτρων ...απογειώνουν την εκμετάλλευση (2020-06-20 00:00:00.0)
Μέτρα για τους εργοδότες, απληρωσιά για τους εργαζόμενους (2020-06-16 00:00:00.0)
«Λύνει» ακόμα περισσότερο τα χέρια για απολύσεις και δυσμενείς μετατροπές συμβάσεων (2020-05-12 00:00:00.0)
Συμφώνησε με την «Ενωση Προσώπων» για μισθούς από 586 ευρώ! (2012-03-22 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις 8 και 29 του Μάρτη (2007-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ