Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της μέρας δράσης, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Με πικέτες και πανό, οι αντιπροσωπείες σωματείων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ στάθηκαν μπροστά στο υπουργείο και το δημαρχείο, ενώ με τα συνθήματά τους κατήγγειλαν την κυβέρνηση, που με την πολιτική της στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο και διαλύει τους αυτοαπασχολούμενους, οδηγώντας πολλούς από αυτούς σε οριστικό λουκέτο.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία κατέθεσε το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους σε εκπρόσωπο του υπουργείου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Σύλλογοι Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, Κατασκευαστών Δερμάτινων Ειδών και Επιπλοποιών, οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί και Δικηγόρων καθώς και συνδικαλιστές από τους υδραυλικούς, τους ηλεκτρολόγους και την εστίαση.

Αντίστοιχα, στη Λάρισα, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών έκαναν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία, ενώ αντιπροσωπεία τους κατέθεσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον διοικητή της ΔΟΥ Λάρισας.

Στην Καρδίτσα, οργανώθηκε παρέμβαση στο δημαρχείο της πόλης από τα Σωματεία των Ιδιοκτητών Ταξί και των Σχολικών Κυλικείων. Μεταξύ άλλων αναδείχτηκαν τα μεγάλα προβλήματα με τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις από τη φονική κακοκαιρία που χτύπησε την πόλη στις 18 Σεπτέμβρη. Οι εκπρόσωποι των σωματείων στηλίτευσαν τη στάση της δημοτικής αρχής, που παρά το ομόφωνο ψήφισμα που πέρασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην πράξη κωλυσιεργεί, δεν στηρίζει τις κινητοποιήσεις των λαϊκών στρωμάτων, μιλώντας για «ακραίες» φωνές.


ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org