Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέρα αλληλεγγύης το ερχόμενο Σάββατο

Κανένας μόνος του στην πανδημία και στην κρίση!

Από παλιότερες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής
Από παλιότερες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής
Μέρα αλληλεγγύης οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής το Σάββατο 12/12. Τη μέρα εκείνη, μέλη του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων θα βρίσκονται έξω από μεγάλα σούπερ μάρκετ της περιοχής (από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.) και θα συγκεντρώνουν προσφορές ειδών πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής καθώς και παιδικών παιχνιδιών. Στη συνέχεια, τα είδη που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν με ευθύνη των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου, σε εργαζόμενους και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Τα είδη που συγκεντρώνει το Εργατικό Κέντρο είναι: Ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα κ.λπ., όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες, φρούτα, νωπά λαχανικά και κρεατικά, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές, παιδικές πάνες και παιχνίδια, φάρμακα (μη συνταγογραφούμενα).

Το Εργατικό Κέντρο καλεί το λαό να συνδράμει την προσπάθειά του με το υστέρημά του και τα Σωματεία, τους Συλλόγους Αυτοαπασχολούμενων, τις Ενώσεις Συνταξιούχων, τους Συλλόγους Γυναικών, τις Επιτροπές Αγώνα και όλους τους μαζικούς φορείς να στηρίξουν την πρωτοβουλία του.

«Τώρα είναι η ώρα να υψώσουμε ασπίδα προστασίας σε όσους εργαζόμενους χτύπησε σε πρώτη φάση η νέα καπιταλιστική κρίση την οποία έφερε πιο κοντά η πανδημία του κορονοϊού. Η πολιτική της κυβέρνησης όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά αντιθέτως τσακίζει τα δικαιώματά μας με αποτέλεσμα οι απολύσεις, οι αναστολές, η εκ περιτροπής εργασία κ.ά. να ροκανίζουν τον ούτως ή άλλως λιγοστό μισθό μας, τις συνθήκες ζωής μας», τονίζει στην ανακοίνωσή του. Με την πρωτοβουλία του θέτει στόχο «να μην αφήσει κανέναν μόνο του στην επίθεση που δέχεται η ζωή μας. Να μη μείνει κανείς μόνος απέναντι στους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ρεύματος, στη μάχη για την επιβίωση των παιδιών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στήριξη στους λιμενεργάτες της COSCO από την ΟΓΕ(6/5/2022)
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και χριστουγεννιάτικες γιορτές(22/12/2021)
Ξεκίνησε να λειτουργεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης(11/8/2020)
Εκδήλωση αλληλεγγύης έξω από το «Market In»(24/11/2017)
Βοήθεια στους λαούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας(3/6/2014)
Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης(7/2/2014)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org