Σάββατο 14 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 15 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμακώνουμε τον αγώνα για τα προβλήματά μας και απέναντι στα νέα αντεργατικά μέτρα

Παναγιώτης ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «Boehringer Inc.» Ελλάς ΑΕ

Την περίοδο αυτή, που οι αξιώσεις των εργοδοτών μπαίνουν σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης για παραπέρα αποσταθεροποίηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας και για δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, το συνδικάτο θέτει σταθερά στο προσκήνιο της αγωνιστικής δράσης του και στη διαπραγμάτευση με την εργοδοσία τις διεκδικήσεις του για επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν: Το καθεστώς των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων και η σταδιακή κατάργησή του, η ίση μεταχείριση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, η εφαρμογή 8ωρου και 5ήμερου Δευτέρα - Παρασκευή για ε όλους, η μείωση της υπερωριακής απασχόλησης και η κάλυψη των διαρκών αναγκών με μόνιμο προσωπικό, η κατάργηση των αιτιών που επιδεινώνουν τη σωματική μας υγεία και βάζουν σε ρίσκο την ασφάλειά μας.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της «Boehringer» στους τζίρους και στην κερδοφορία, οι επενδύσεις εκατομμυρίων, που μαζί με την έντονη εξαγωγική δραστηριότητα επιβραβεύονται από τον πρωθυπουργό της χώρας, καθιστούν πρόκληση την ύπαρξη τέτοιων προβλημάτων.

Οπως πρόκληση είναι και το «συνδικαλιστικό» νομοσχέδιο για όλους τους εργαζόμενους. Απερίφραστα δηλώνουμε ότι οι εργοδότες, που και στον κλάδο μας αξιοποιούν τους αντεργατικούς νόμους και απαιτούν κι άλλους, δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν ότι «είμαστε όλοι μια οικογένεια». Αυτοί που σε περιόδους κρίσης κρατούν γερά την κερδοφορία τους και η εταιρεία που πρωταγωνιστεί στον κλάδο αυτό, δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα για τα προβλήματά μας. Γι' αυτό, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου θα συμμετάσχουμε στην απεργία στις 26 Νοέμβρη, κλιμακώνοντας την αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα χρονίζοντα προβλήματά μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ