Πέμπτη 10 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Στάσεις για αυξήσεις

Συνέχεια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του καλοκαιριού δίνουν οι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας. Χτες, πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας σ' όλες τις βάρδιες, οι εργαζόμενοι στη νηματουργία «Βαρβαρέσος».

Οι εργαζόμενοι, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης του Σωματείου και απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, διεκδικούν: 5% αύξηση στους μισθούς και μεροκάματα, 5% στην 5η τριετία, 12.500 δρχ. επίδομα βάρδιας, η ετήσια άδεια να δίνεται τους θερινούς μήνες, μεταφορά των εργαζομένων με λεωφορείο της εταιρίας και όσοι έχουν άδεια πρακτικού μηχανικού, ηλεκτρολόγου, τεχνικού κλπ., να αμείβονται με βάση τα προβλεπόμενα από τη ΣΣΕ.

Την ερχόμενη Κυριακή συγκαλείται Γενική Συνέλευση του Σωματείου για την οργάνωση των παραπέρα κινητοποιήσεων και με ανακοίνωσή του το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη συνέλευση και τις κινητοποιήσεις. Στην ανακοίνωση του Σωματείου καταγγέλλονται οι γενικότεροι στόχοι κυβέρνησης - βιομηχάνων που αποβλέπουν στην εφαρμογή ελαστικών ωραρίων και των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, η μερική απασχόληση, μέσω τηλεφώνου, το σπάσιμο της άδειας διακοπών σ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, η παραπέρα μείωση των αποδοχών και η εντατικοποίηση της εργασίας.

Ενώ τα κέρδη της επιχείρησης αυξάνονται κατακόρυφα κάθε χρόνο, τονίζουν συνδικαλιστές του κλάδου, η ζωή των εργαζομένων γίνεται πιο δύσκολη και καθημερινά χάνονται θέσεις εργασίας. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο κατήφορος, επισημαίνουν, είναι να ενταθεί η ενωμένη πάλη των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού κατόρθωσαν να αποτρέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας για εφαρμογή απάνθρωπων προγραμμάτων εργασίας, που πρόβλεπαν συνεχόμενα 7ήμερα. Κατόρθωσαν, επίσης, να υποχρεώσουν την εργοδοσία να δίνει τουλάχιστο 3 εβδομάδες από την ετήσια άδεια διακοπών τους μήνες Ιούλη, Αύγουστο. Πρόσφατα η εργοδοσία εξαπέλυσε νέα επίθεση στους συνδικαλιστές και απειλές στους εργαζόμενους για απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ