Σάββατο 31 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 1 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Προετοιμάζουμε δυναμική απάντηση με πανεργατική απεργία!

«Να προετοιμαστεί μαζική, δυναμική απάντηση με Πανεργατική Απεργία παντού, σε εργοστάσια, γραφεία, ξενοδοχεία, γιαπιά, μαγαζιά», καλεί το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για το αντεργατικό έκτρωμα που παρουσίασε η κυβέρνηση.

«Βρήκαν παπά να θάψουν...», σχολιάζει σχετικά το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι «η πανδημία εξελίσσεται σε μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Την ώρα που η χώρα, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, βρίσκεται μια ώρα πριν το lockdown, η πανδημία σαρώνει το σύστημα Υγείας που έμεινε αθωράκιστο και υποστελεχωμένο, οι χώροι δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν γίνει χώροι υπερμετάδοσης του ιού, βρήκαν ευκαιρία να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Δεν φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια και εισοδήματα. Δεν φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δεν φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις. Ηρθε και ο "εκσυγχρονισμός" της κυβέρνησης και του ΣΕΒ: 10ωρη δουλειά, 200 ευρώ μισθός. Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός!».

«Η χαρά και η αισιοδοξία του υπουργού της ΝΔ, που ζήλεψε τη δόξα άλλων δήμιων της εργατικής τάξης, δεν θα κρατήσει για πολύ», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ. «Αυτό που δεν θα μπορέσει ποτέ είναι να γυρίσει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα 100 χρόνια πίσω».

«Η προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε δυνάμεις ικανές να σμπαραλιάσουν τους νόμους τους θα συνεχιστεί ό,τι κι αν σκαρφιστούν η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και τα τσιράκια τους μέσα στο ίδιο το κίνημα, που εδώ και μήνες δεν έβγαλαν άχνα για τις ανατροπές του αιώνα», τονίζει το ΠΑΜΕ και καταλήγει:

«Το κάλεσμα για Πανεργατική Απεργία είναι ήδη απόλυτη προτεραιότητα για κάθε σωματείο. Οι απεργιακές αποφάσεις κάθε μέρα που περνά πολλαπλασιάζονται. Τώρα είναι η ώρα να μη μείνει χώρος δουλειάς που να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους και τις επιτροπές αγώνα, να οργανωθούν Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες, να μάθουν όλες και όλοι τι ετοιμάζει η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org