Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα

Καλύτερη εικόνα παρουσίαζε χτες το πρωί η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση κοντά σε σπίτια, ανάμεσα στις περιοχές Συχαινά και Βούντενη στην Αχαΐα, στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής. Η φωτιά βρισκόταν πάνω από την περιμετρική και κοντά στο ύψος του τούνελ. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, οδήγησαν στην προληπτική εκκένωση των πρώτων σπιτιών στο χωριό Κάτω Συχαινά, ωστόσο η φωτιά δεν απειλούσε κατοικίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς ήταν περίπου 3 χιλιόμετρα. Το ένα μέτωπο κατευθυνόταν προς τα Συχαινά, όπου είχε δοθεί εντολή εκκένωσης των πρώτων σπιτιών του χωριού, και το άλλο προς τη Δραγώλενα. Κλειστά ήταν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της περιμετρικής από το ύψος της Εγλυκάδας. Πολλά από τα πυροσβεστικά οχήματα ήταν παρατεταγμένα επί της περιμετρικής, με τις φλόγες να είναι ακριβώς κάτω από την κοιλαδογέφυρα της οδού, η οποία ήταν κλειστή. Οι φλόγες πέρασαν την περιμετρική και κινούνταν με κατεύθυνση προς Ρίο. Στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρεπόταν η κυκλοφορία οχημάτων πολιτών, ενώ είχε ζητηθεί ενίσχυση με οχήματα και πυροσβέστες και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Σε κατάσταση ύφεσης τέθηκε μέσα στη διάρκεια της χτεσινής μέρας, αφού πρώτα αναζωπυρώθηκε τις πρωινές ώρες, η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση της Αλεξανδρούπολης.

Στο Οίτυλο Λακωνίας, είχε ξεσπάσει νέα φωτιά σε δασική έκταση και θάμνους χωρίς να απειληθεί κατοικημένη περιοχή και με πορεία προς την ακτή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεξέλεγκτη καταστροφή μέσα στον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας!(7/8/2021)
Πολλά τα μέτωπα τις τελευταίες μέρες(23/7/2020)
Πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας(11/9/2012)
Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα(19/7/2012)
Στις φλόγες ξανά το Μαίναλο(5/7/2008)
Δύο νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς στον Αστακό(9/8/2006)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org