Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο λαός της Κούβας δίνει ένα παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, είχε συνάντηση χτες με την πρέσβειρα της Κούβας, Zelmys Maria Dominguez Cortina, στον Περισσό. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση ενημέρωσης με την πρέσβειρα της Κούβας. Μας δόθηκε και η ευκαιρία να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας στο λαό και το ΚΚ Κούβας, που δίνουν μια τεράστια μάχη ενάντια στον εγκληματικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας. Το ΚΚΕ θα συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη του, θα παλεύει για να αρθεί αυτός ο εγκληματικός αποκλεισμός της Κούβας.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, ο λαός της Κούβας δίνει ένα παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναφέρομαι στους πάνω από 3.500 γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται σε 38 χώρες και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους περιθάλποντας πάνω από 250 χιλιάδες ασθενείς από κορονοϊό, ενώ έχουν σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, την ίδια ώρα που άλλες ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες, καπιταλιστικά κράτη δημιουργούν τεράστια προβλήματα εν μέσω πανδημίας.

Υποστηρίζουμε το αίτημα για να δοθεί φέτος το Νόμπελ Ειρήνης στις διεθνείς αυτές δυνάμεις των Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών, "Χένρι Ριβ", όπως ονομάζονται, που είναι εξειδικευμένες δυνάμεις για φυσικές καταστροφές, για την αντιμετώπιση επικίνδυνων επιδημιών. Απ' αυτήν τη σκοπιά θεωρούμε ότι είναι ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του αγώνα που κάνει ο κουβανικός λαός αυτήν τη στιγμή και της προσφοράς του στον τομέα της πανδημίας του κορονοϊού».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org