Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλεκτή της Χρυσής Αυγής προβάλλεται από ΜΜΕ ως «διοργανώτρια συγκεντρώσεων γονέων»

Στη ναζιστική Χρυσή Αυγή έχει θητεύσει η προβαλλόμενη από τα ΜΜΕ ως «διοργανώτρια» των διαμαρτυριών ενάντια στις μάσκες στα σχολεία, Μαρία Θεοχαρίδου.

Η εν λόγω ήταν υποψήφια βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τη συμμορία της Χρυσής Αυγής το 2019, όπως και με τη δημοτική παράταξη των ναζί το 2014, και σήμερα απολαμβάνει την υπερπροβολή της από αστικά ΜΜΕ, τα οποία μάλιστα αποκαλούν και «κίνημα» τις περιθωριακές συγκεντρώσεις στις οποίες πρωτοστατεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μ. Θεοχαρίδου, η οποία φαίνεται να έχει προσχωρήσει στο μόρφωμα του υπόδικου φασίστα Κασιδιάρη, φιλοξενήθηκε για κάμποση ώρα σε απευθείας σύνδεση σε κεντρική ενημερωτική εκπομπή του «Mega». Κι αυτό την ίδια στιγμή που συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, όπως των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού, θάβονται συστηματικά.

Προκαλεί πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι από τα Μέσα στα οποία φιλοξενούνται τόσο η ίδια η μέχρι πρότινος - τουλάχιστον - χρυσαυγίτισσα όσο και άλλοι της ίδιας συνομοταξίας αποκρύπτεται επιμελώς ότι ανήκουν στον ακροδεξιό - φασιστικό χώρο. Μάλιστα, σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου φιλοξενήθηκε η παραπάνω «διοργανώτρια», οι συγκεντρώσεις ενάντια στις μάσκες και τα εμβόλια παρουσιάστηκαν ως «αυθόρμητες», θυμίζοντας ανάλογες πρωτοβουλίες από διάφορους «αγανακτισμένους κατοίκους», οι οποίοι ήταν φασιστοειδή που απολάμβαναν την κάλυψη από τα ΜΜΕ και το κράτος για να χύνουν το δηλητήριό τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που φασίστες, εθνικιστές μαζί με άλλους περιθωριακούς αξιοποιούνται ως πολύτιμα εργαλεία για να βγει «λάδι» το ίδιο το σύστημα. Η προσπάθεια δηλαδή να πεταχτεί εκτός κάδρου η δίκαιη λαϊκή διεκδίκηση για ένα άλλο σύστημα Υγείας, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία του πληθυσμού απέναντι σε κάθε υγειονομική κρίση, όπως η τωρινή πανδημία, και να εγκλωβιστεί η δίκαιη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση σε αντιδραστική, σκοταδιστική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ