Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με πλειστηριασμό του σπιτιού της απειλείται εργαζόμενη σε αναστολή

Την ειδοποίηση που έλαβε εργαζόμενη που βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εδώ και μήνες για τον πλειστηριασμό του σπιτιού της καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ» Αττικής.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επιφυλακή, εκφράζοντας έμπρακτη αλληλεγγύη τόσο στη συνάδελφό τους, όσο και σε κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα.

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, η εργαζόμενη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, πάσχιζε όλο το προηγούμενο διάστημα να ανταπεξέλθει «στις δόσεις "θηλιά" του στεγαστικού δανείου». Τώρα που βρίσκεται σε αναστολή, δηλαδή είναι αναγκασμένη να ζει την οικογένειά της με 534 ευρώ το μήνα, που κι αυτά καταβάλλονται με μεγάλη καθυστέρηση, έλαβε «ειδοποίηση από την τράπεζα ότι πρόκειται να προχωρήσει σε πλειστηριασμό του σπιτιού της!».

«Η κυβέρνηση δίνει αβέρτα μέτρα στήριξης στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους όταν οι εργαζόμενοι πνίγονται στα χρέη, στη μισοανεργία και την ανασφάλεια», υπογραμμίζει το Σωματείο και καταγγέλλει την ενίσχυση του αντιλαϊκού νομοθετικού οπλοστασίου για να βγαίνουν στο «σφυρί» τα σπίτια των εργαζομένων.

Το Σωματείο διεκδικεί: Να γίνει διακοπή πληρωμών σε τράπεζες, δημόσιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ