Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Μαζική συμμετοχή στην απεργία στα ξενοδοχεία

Από την απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής
Από την απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Επισιτισμό Κέρκυρας την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος. Από το πρωί στις πύλες των ξενοδοχείων δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης από μέλη του κλαδικού Συνδικάτου και επιχειρησιακών σωματείων, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην Πόρτα Ριάλα.

Στην απεργιακή συγκέντρωση μίλησε ο Σταμάτης Πελάης, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι διαδηλωτές συνενώθηκαν με την εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στην Ανουντσιάτα ενάντια στα προβλήματα που παρουσιάζονται με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

«Με την απεργιακή αυτή κινητοποίηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο, «ανοίγει ένας νέος κύκλος αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου με άμεσο στόχο τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς εισοδήματος και τη λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους».

Το Συνδικάτο ιεραρχεί στις διεκδικήσεις του την επέκταση του προγράμματος στήριξης στο ύψος της κλαδικής σύμβασης και την ένταξη σε αυτό των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους μήνες μέχρι την επαναπρόσληψη το 2021, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πάγωμα και διαγραφή χρεών προς εφορία, τράπεζες, εταιρείες τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και ύδρευσης. Επαναφορά της 20ετίας για το εφάπαξ των εποχιακών ξενοδοχοϋπαλλήλων και μέτρα για την πολύπλευρη και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ