Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις σε δήμους

Από την κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου
Από την κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων με προγράμματα ΕΣΠΑ, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής μέλη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και συμβασιούχοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Περιστερίου.

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου και των συμβασιούχων συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος απέφυγε να πάρει θέση και επιχειρώντας να αποποιηθεί τις κυβερνητικές ευθύνες «πέταξε το μπαλάκι» στους δημάρχους. Δεσμεύτηκε μόνο ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Περιστερίου, ο οποίος προχωρά στην απόλυση 14 συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, ακολουθώντας μάλιστα διαδικασίες - παρωδία, με συνεδριάσεις χωρίς καμία νομιμοποίηση.

Ακολούθησε νέα κινητοποίηση, στο χώρο όπου είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου στις 12 το μεσημέρι. Για την κινητοποίηση κάλεσμα είχαν απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου. Στόχος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να επικυρώσει τις 14 απολύσεις. Τελικά η δημοτική αρχή κατέφυγε σε ελιγμό και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα ανέβαλε τη συνεδρίαση, προκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις του Συνδικάτου και των εργαζομένων που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ