Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για το λαό του Λιβάνου

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο απευθύνει κάλεσμα στην εργατική τάξη για συγκέντρωση υλικής βοήθειας για το λαό του Λιβάνου. Σημειώνει: «Να κάνουμε πράξη το σύνθημα "όλοι για έναν και ένας για όλους". Ο λαός του Λιβάνου να μη μείνει μόνος του. Μας χρειάζεται. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, που είναι το μεγάλο μας όπλο.

Παίρνουμε πρωτοβουλία άμεσης συγκέντρωσης υλικής αλληλεγγύης για να σταλεί στους εργαζόμενους και το λαό του Λιβάνου.

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα να ενημερώσουν τους εργαζόμενους του κάθε κλάδου, να δημιουργηθούν μηχανισμοί συγκέντρωσης βοήθειας σε κάθε χώρο δουλειάς και να μπουν μπροστά στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, με βάση την παρακάτω λίστα:

ΤΡΟΦΙΜΑ: Ζάχαρη, ρύζι, φακές, φασόλια, ρεβίθια, ζυμαρικά, αλεύρι, γάλα σκόνη, γάλα σκόνη για παιδιά, κονσέρβες.

ΥΛΙΚΑ: Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, απορρυπαντικά.

Ιατροφαρμακευτικό υλικό: Συσκευές έγχυσης ορού, συσκευές έγχυσης αίματος, μάσκες οξυγόνου ενηλίκων και παιδιατρικές, γάντια, βαμβάκι, αντιβιοτικά φάρμακα, μηχανήματα όπως ηλεκτροκαρδιογράφους, απινιδωτές, αναπνευστήρες, ψηφιακά θερμόμετρα.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης για την Αττική μπορεί να γίνεται και στα γραφεία του ΠΑΜΕ, Αγ. Φιλοθέης 5Β, 10556 Αθήνα, τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.3301.842, 210.3301.847, 210.3833.786».

Στηρίζουν ΕΕΔΥΕ, ΕΕΔΔΑ και ΟΓΕ

Την καμπάνια του ΠΑΜΕ στηρίζουν και άλλες οργανώσεις του λαϊκού κινήματος.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα σε άμεση συγκέντρωση υλικής βοήθειας.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία και συνεννόηση με τα αντίστοιχα κατά τόπους Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα ή τις τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ.

Για την Αττική, η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης, οι οποίες σε συνεννόηση με τη Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ το επόμενο διάστημα θα καθορίσουν τις λεπτομέρειες της συγκέντρωσης και παράδοσης των ειδών. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση - πληροφορία η επικοινωνία θα γίνεται με τα γραφεία της ΕΕΔΥΕ στα τηλέφωνα 210.3844.853 - 854.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), πιστή στη διεθνιστική της αλληλεγγύη, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης της και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συγκεντρώνει και αυτή είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα αποσταλούν μαζικά στο λαό του Λιβάνου.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΔΔΑ μπορούν να φέρνουν ή να στέλνουν τα υλικά που επιθυμούν στα γραφεία της, Μενάνδρου 54, στον 7ο όροφο, κάθε Τρίτη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και κάθε Πέμπτη από τις 5 μέχρι τις 8 το απόγευμα.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) συγκεντρώνει επίσης υλική βοήθεια (στην Αττική στα γραφεία του ΠΑΜΕ, στην υπόλοιπη Ελλάδα σε συνεννόηση με τα Σωματεία ή τα Εργατικά Κέντρα).

Σχετικά καλέσματα έχουν απευθύνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Ζακύνθου και Σάμου, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

  • Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καλεί τις Ενώσεις - μέλη της να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως ξηρά τροφή, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, απορρυπαντικά και φάρμακα για το λαό του Λιβάνου, ενώ αντίστοιχη πρωτοβουλία θα αναλάβει και η ίδια.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ