Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αρχισαν οι προεκλογικοί «καβγάδες»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν τα λαϊκά στρώματα και ειδικές κατηγορίες ψηφοφόρων, όπως οι γυναίκες και οι Αφροαμερικανοί, το δίδυμο Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις ξεκίνησαν αργά χτες βράδυ την πρώτη κοινή εμφάνισή τους στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ, αίθουσα με λίγο κόσμο λόγω πανδημίας. Αποδοκίμασαν τον Πρόεδρο και αντίπαλό τους στις εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, ως ηγέτη που νοιάζεται περισσότερο για τον εαυτό του παρά για το λαό της χώρας του. Τον κατηγόρησαν πως έχει ρημάξει τις ΗΠΑ με την αδυναμία του να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις κρίσεις της πανδημίας, της ανεργίας, της κλιματικής αλλαγής.

Ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, κατηγόρησε τον αντίπαλό του για μόνιμη γκρίνια λέγοντας πως αυτό είναι κάτι που κάνει «καλύτερα από κάθε άλλον Πρόεδρο στην Ιστορία της χώρας». Αναφερόμενος στην 55χρονη Κ. Χάρις τόνισε ότι παρά τις διαφορές τους έχουν ουσιαστικά κοινά στοιχεία. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι διάλεξα το σωστό πρόσωπο σε αυτήν τη ζωτικής σημασίας για τη χώρα εκλογική διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά.

Η Κάμαλα Χάρις, από την πλευρά της, που λανσάρεται ως φαβορί και «προοδευτική», με την ταμπέλα της πρώτης Αφροαμερικανίδας ασιατικής καταγωγής (από Τζαμάικα και Ινδία οι γονείς της), η οποία διεκδικεί τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, δήλωσε «έτοιμη για δουλειά». «Ολα αυτά που μας νοιάζουν, η οικονομία, η Υγεία, τα παιδιά μας, το είδος της χώρας που θέλουμε να ζήσουμε, όλα είναι στην πρώτη γραμμή», είπε, προσθέτοντας: «Η Αμερική έχει κραυγαλέα έλλειψη ηγέτη», καθώς «έχουμε έναν Πρόεδρο που ασχολείται κυρίως με τον εαυτό του παρά με εκείνους που τον εξέλεξαν».

Η απάντηση του επιτελείου του Τραμπ κάνει λόγο για «Δημοκρατικούς που έχουν καταληφθεί» δήθεν «από τη ριζοσπαστική αριστερά». Σε αυτό το σκηνικό θα επιχειρηθεί η χειραγώγηση των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ