Πέμπτη 25 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΜ
Συνέδριο στα μουλωχτά για να «περάσουν» οι νόθοι

Κάλεσμα από ταξικά συνδικάτα του κλάδου στους εργαζόμενους να μη νομιμοποιήσουν τις άθλιες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας

Από πρόσφατη κινητοποίηση μεταλλεργατών της Αττικής
Από πρόσφατη κινητοποίηση μεταλλεργατών της Αττικής
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κλάδου το Σάββατο 4 Ιούλη στις 8 π.μ. έξω από πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) θα κάνει αποκλειστικά εκλογικό συνέδριο, χωρίς ομιλητές και με τη συμμετοχή νόθων αντιπροσώπων, καλούν τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Φθιώτιδας και Βοιωτίας, για να απαιτήσουν να γίνει πραγματικά εργατικό συνέδριο.

Τα Συνδικάτα σε κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «η πλειοψηφία της ΠΟΕΜ αποφάσισε την πραγματοποίηση έκτακτου εκλογικού συνεδρίου λίγων ωρών, το Σάββατο 4 Ιούλη στο Kαβούρι, στο υπερπολυτελές και φρουρούμενο από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και ΜΑΤ "Divani Apollon Palace"!» την ώρα που «η κυβέρνηση εξαπολύει νέα επίθεση στους εργαζόμενους μέσα σε συνθήκες νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης».

Οπως σημειώνεται, «οι μεταλλεργάτες σε όλη τη χώρα γνωρίζουν ποιοι αγωνίζονται, ποιοι παλεύουν ενάντια στα μέτρα που μας εξαθλιώνουν, ενάντια στην επίθεση των εργοδοτών. Είναι οι δυνάμεις που συσπειρώνονται μέσα από το ΠΑΜΕ. Τα συνδικάτα με γραμμή πάλης ενάντια στην άγρια εκμετάλλευση των εργοδοτών, στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους (...) Με καθοδηγητή την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ, προσκαλούν 130 πραγματικούς αντιπροσώπους και καμιά 25αριά νόθους» από ανύπαρκτα σωματεία, από κατασκευή κλαδικών συνδικάτων της τελευταίας στιγμής, από επιχειρησιακό σωματείο όπου σύμφωνα με καταγγελίες δεν έγιναν αρχαιρεσίες, από το κλαδικό συνδικάτο όπου έφτιαχναν ψεύτικα πρακτικά αρχαιρεσιών κ.λπ.

Τα Συνδικάτα απευθύνονται σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή από όλες τις παρατάξεις, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιδράσουν «στις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που θέλουν να αλλοιώσουν το σώμα των συνέδρων με νόθους, δημιουργημένους κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση της μεγαλεργοδοσίας (...) Να βροντοφωνάξουμε: Συνδικάτα Εργατών - Οχι των εργοδοτών. Απαιτούμε να γίνει εργατικό συνέδριο του κλάδου: Με συζήτηση και απολογισμό δράσης. Με αποφάσεις για αγώνες για την "επόμενη μέρα". Με πλαίσιο πάλης για όλη τη διάρκεια της θητείας της νέας διοίκησης. Με πραγματικούς αντιπροσώπους και όχι νόθους».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org