Πέμπτη 25 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης στη «Βιοϊατρική»

Την αναίρεση της απόφασης που πήρε η διοίκηση του ομίλου «Βιοϊατρική» και με την οποία αφαιρεί τμήμα της εργασίας του Δ. Αλεξόπουλου, προέδρου του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία της Αθήνας, μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της διοίκησης της ΟΣΝΙΕ, απαιτεί το ΕΚΑ.

«Το μέρος της εργασίας που αφαιρείται αφορά τη μηχανογραφική υποστήριξη της εταιρείας του ομίλου "Βιοκλινική Πειραιά". Η εργασία αυτή απαιτεί τη φυσική παρουσία του συναδέλφου στο χώρο εργασίας, όπως γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση και εξηγεί: «Η απόφαση της διοίκησης γίνεται σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας και ανασφάλειας των εργαζομένων για το μέλλον της Κλινικής και της εργασίας τους, όπως αυτό έχει διατυπωθεί μεταξύ άλλων στις 12/5/2020 σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και σε επιστολή του Κλαδικού Σωματείου προς τη διοίκηση του ομίλου. Είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο η απόφαση της διοίκησης του ομίλου αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης στο χώρο εργασίας».

«Είναι κίνηση επιθετική προς τα συλλογικά όργανα εκπροσώπησης των εργαζομένων και κυρίως προς τους ίδιους τους εργαζόμενους, προς το δικαίωμα της συνδικαλιστικής τους εκπροσώπησης. Είναι κίνηση που επιδιώκει να στείλει μήνυμα προς τους εργαζόμενους ότι πρέπει να δέχονται αδιαμαρτύρητα, χωρίς κρίση, να μην εκφράζουν αιτήματα, να μην έχουν κανένα λόγο σε αποφάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον της εργασίας τους», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org