Πέμπτη 25 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ζητά εξηγήσεις για το θέμα της προμήθειας αναπνευστήρων για τις ΜΕΘ

Τις συνέπειες από τη σταδιακή μετακύλιση σε δήμους και Περιφέρειες της κρατικής ευθύνης για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας, όπως και από το αντίστοιχο κυνήγι δωρεών και χορηγιών, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Κρήτης, καλώντας τη διοίκηση της Περιφέρειας να δώσει εξηγήσεις για το ζήτημα της προμήθειας 20 αναπνευστήρων για τις ανάγκες των ΜΕΘ του νησιού.

Οπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «στον αγώνα δρόμου που έκανε η Περιφέρεια για να βοηθήσει την κυβέρνηση, με το να μπαλώνει τρύπες του δημόσιου συστήματος Υγείας, χωρίς να δίνει ουσιαστικές λύσεις και χωρίς ποτέ να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση και την αναβάθμισή του, ανακοίνωσε στα τέλη Μάρτη την πρόθεση να προμηθευτεί 20 αναπνευστήρες για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας». Μάλιστα, «επικαλέστηκε από τις 15 Απρίλη την "άριστη συνεργασία" που έχει με την πρεσβεία της Κίνας για γίνει η προμήθεια γρήγορα, "μέσα στο επόμενο δεκαήμερο". Από τότε πέρασαν τρεις μήνες. Η κινεζική εταιρεία, που προπληρώθηκε με χρηματικό ένταλμα 497.324,00 ευρώ, ακύρωσε τη συμφωνία, αγνόησε την "εμπιστοσύνη" του περιφερειάρχη και χρέωσε την Περιφέρεια 8.565,31 ευρώ, για τα έξοδα της συναλλαγής»...

Πλέον, στις 10 Ιούνη, «ο περιφερειάρχης ξανάφερε πρόταση στην αρμόδια επιτροπή, να εγκρίνει 450.000 ευρώ για προμήθεια 20 αναπνευστήρων με συνοπτικές διαδικασίες (...άραγε από ποια πρεσβεία;)».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει τη διαφωνία της με το «να αναλαμβάνει η Περιφέρεια ευθύνες που είναι της κυβέρνησης, δεν είναι δικές της».

«Και η κοροϊδία έχει τα όριά της», τονίζει. «Τελικά, με την αποσιώπηση των τεράστιων πραγματικών ελλείψεων στην Υγεία και με τα μικρο-μπαλώματα που κάνει η ίδια, η περιφερειακή αρχή αναδεικνύεται σε πολύτιμο στήριγμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org