Σάββατο 20 Ιούνη 2020 - Κυριακή 21 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Αλμα στους ανέργους και το Μάη

Τα 1.162.955 άτομα έφτασαν το Μάη οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καταγράφοντας αύξηση 25,13% σε σύγκριση με το Μάη του 2019!

Συγκεκριμένα, ενώ το Μάη του 2019 καταγράφονταν 929.396 εγγεγραμμένοι άνεργοι, φέτος το Μάη καταγράφονται 233.559 άνεργοι περισσότεροι, αποτυπώνοντας κυρίως το γεγονός ότι δεν προσλήφθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι στον Τουρισμό και στην Εστίαση (οι οποίοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εξακολουθούν να μην έχουν προσληφθεί έως και σήμερα, ενώ το μέλλον τους είναι αβέβαιο και για τους επόμενους μήνες).

Σε σύγκριση με τον Απρίλη του 2020, ο απόλυτος αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων εμφανίζεται μειωμένος κατά 22.058 άτομα, ωστόσο η πραγματική τάση αποτυπώνεται στο παραπέρα άνοιγμα της «ψαλίδας»: Ετσι, ενώ τον φετινό Απρίλη οι εγγεγραμμένοι άνεργοι σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019 ήταν αυξημένοι κατά 211.526 άτομα (αύξηση 21,73%), όπως ήδη σημειώσαμε παραπάνω, το Μάη στην αντίστοιχη σύγκριση είναι αυξημένοι κατά 233.559 άτομα (αύξηση 25,13%).

Τέλος, σε αντίθεση με την κυβερνητική προπαγάνδα περί «διεύρυνσης της στήριξης των ανέργων», το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για το μήνα Μάη ανήλθε στα 178.799 άτομα, δηλαδή μόλις στο 15,37% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων, ενώ το 85% έμεινε χωρίς καμία στήριξη.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ