Σάββατο 20 Ιούνη 2020 - Κυριακή 21 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΡΙΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Σε σφαγείο για τους εργαζόμενους οικοδόμους μετατρέπεται το εργοτάξιο του «ΑΚΤΩΡ»

Τραγικό θάνατο βρήκε ακόμα ένας εργάτης σε εργοτάξιο της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ» στο Δημάριο της Ξάνθης, το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν τοιχίο αντιστήριξης από κολόνες κατέρρευσε και τους καταπλάκωσε.

Ο 47χρονος Γκιριτλή Τζιχάτ, από το χωριό Κένταυρος, είναι ο δεύτερος εργάτης στο συγκεκριμένο εργοτάξιο της «ΑΚΤΩΡ», στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Ξάνθης - Εχίνου - ελληνοβουλγαρικών συνόρων, που πέφτει νεκρός εν ώρα εργασίας, καθώς μόλις πριν από 6 μήνες είχε χάσει τη ζωή του σε εργατικό «ατύχημα» ένας ακόμη 23χρονος εργαζόμενος.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της στην οικογένεια, στους συγγενείς, στους φίλους και τους χωριανούς του συναδέλφου, τονίζοντας ότι πρόκειται για τον τρίτο εργάτη που χάνει τη ζωή του από τις αρχές του έτους. Απαιτεί την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του «ατυχήματος» και τον καταλογισμό των ευθυνών, τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο συγκεκριμένο εργοτάξιο, καθώς και την άμεση στήριξη της οικογένειας του εργαζόμενου, τονίζοντας ότι κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε παρά τις καταγγελίες της μετά το τελευταίο εργατικό «ατύχημα», όπου στον ίδιο χώρο έχασε τη ζωή του ο 23χρονος Αντώνης Δέλλιος. Υπογραμμίζει ότι η ανάπτυξη που στηρίζεται στο κέρδος των λίγων έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των εγκλημάτων σε βάρος της εργατικής τάξης, μια ανάπτυξη που «η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στηρίζουν».

Τα συλλυπητήριά της εκφράζει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και απαιτεί σε ανακοίνωσή της την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org