Σάββατο 20 Ιούνη 2020 - Κυριακή 21 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Προετοιμάζουν τη βδομάδα δράσης για τα οξυμένα προβλήματα

Συσκέψεις σε κλίμα αγωνιστικής αποφασιστικότητας σε όλη τη χώρα

Από την κινητοποίηση των αγροτών στη Λαμία την περασμένη Δευτέρα
Από την κινητοποίηση των αγροτών στη Λαμία την περασμένη Δευτέρα
Στην τελική ευθεία μπαίνουν σε όλη τη χώρα οι προετοιμασίες των Αγροτικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών για την οργάνωση πολύμορφων κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της βδομάδας αγωνιστικής δράσης από τις 28 Ιούνη μέχρι τις 5 Ιούλη, που αποφάσισε η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Στις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν στις συσκέψεις και στις περιοδείες που έγιναν σε δεκάδες χωριά τις προηγούμενες μέρες, αναδείχθηκαν η κοροϊδία της κυβέρνησης που αρνείται να πάρει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων που επλήγησαν από την πανδημία, τα προβλήματα με τις εξευτελιστικές τιμές, αλλά και το γεγονός ότι συντηρείται το απαράδεκτο καθεστώς με τις ανεπαρκείς και καθυστερημένες αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές. Ταυτόχρονα, αποτυπώθηκε η θέληση του αγροτικού κόσμου να παλέψει οργανωμένα, πιέζοντας την κυβέρνηση για την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν την ίδια την επιβίωσή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να γίνουν ταυτόχρονα και συντονισμένα παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα την 1η Ιούλη. Ενδεικτικά για αυτήν τη μέρα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου και τοπικοί Αγροτικοί Σύλλογοι καλούν σε Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη στις 11 π.μ.

Τη Δευτέρα 22 Ιούνη, στις 12.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στο υπουργείο, για να συζητηθεί το επικαιροποιημένο πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας.

Ανοιχτή συγκέντρωση το Σάββατο 20 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία του χωριού, διοργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Ανθήλης, ζητώντας να σταματήσει η κοροϊδία της παρακράτησης εδώ και τρεις μήνες της συνδεδεμένης ενίσχυσης των βαμβακοπαραγωγών της περιοχής.

Σύσκεψη με τους βιοπαλαιστές παραγωγούς της Μεσσαράς θα γίνει τη Δευτέρα 29 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο Πολύκεντρο Δήμου Φαιστού στις Μοίρες. Θα συζητηθούν τα προβλήματα με την απώλεια εισοδήματος στα κηπευτικά λόγω περιοριστικών μέτρων, η απώλεια εισοδήματος στο λάδι λόγω δάκου, τα προβλήματα με τις ζημιές στα θερμοκήπια λόγω χαλαζιού, το μεγάλο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές παραγωγού σε σταφύλι, λάδι και άλλα προϊόντα, το χτύπημα στη ρακή.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org