Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποιήσεις έξω από δεκάδες δομές Υγείας και Πρόνοιας στις γειτονιές

Με αφορμή την πανυγειονομική απεργία, σωματεία και φορείς της Αττικής έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης και διεκδίκησης ενός σύγχρονου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πλήρως στελεχωμένου και χρηματοδοτούμενου αποκλειστικά από το κράτος. Απ' άκρη σ' άκρη του Λεκανοπεδίου, σωματεία και φορείς μίλησαν με εργαζόμενους κι ασθενείς, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό ένοχο για την ένδεια της ΠΦΥ.

Μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, συνεχίζοντας τη δραστηριότητα που αναπτύσσει για την Υγεία, πραγματοποίησε παρεμβάσεις σε Κέντρα Υγείας. Μέλη σωματείων, Ομάδων Γυναικών της ΟΓΕ και εκπρόσωποι άλλων φορέων βρέθηκαν στα Κέντρα Υγείας Λαυρίου, Κερατέας, Σπάτων, Ν. Μάκρης και Κορωπίου. Συνομίλησαν με ασθενείς και υγειονομικούς, ανέδειξαν την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί άμεσα δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική, καθώς και για πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας.

Με παρεμβάσεις στα ΠΕΔΥ της Δυτικής Αθήνας, σωματεία και φορείς από Αγίους Αναργύρους - Καματερό, Ιλιον και Πετρούπολη εξέφρασαν τις διεκδικήσεις τους για Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας, πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα, ειδικά στην ΠΦΥ, αλλά και το γεγονός ότι ολόκληρη η Δυτική Αττική στηρίζεται μόνο σε ένα νοσοκομείο, το «Αττικόν».

Από τις χτεσινές παρεμβάσεις στη Δυτική Αθήνα και την Ανατολική Αττική
Από τις χτεσινές παρεμβάσεις στη Δυτική Αθήνα και την Ανατολική Αττική
Παρέμβαση στο «Ασκληπιείο» Βούλας πραγματοποίησαν μαζικοί φορείς της περιοχής, συνομιλώντας με ασθενείς και υγειονομικούς, καταγγέλλοντας όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις για την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Ταύρου πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Γυναικών Μοσχάτου - Ταύρου, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και άλλοι φορείς της περιοχής.

Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στον Πειραιά, όπου εργατικά σωματεία, Ενώσεις Γονέων και Σύλλογοι Γυναικών προχώρησαν σε εξορμήσεις στο Νοσοκομείο «Μεταξά», στο Κέντρο Υγείας στον Οίκο Ναύτου, στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στο ΠΕΔΥ Δραπετσώνας, στην ΤΟΜΥ Κορυδαλλού και στο ΠΕΔΥ Περάματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ