Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΣΚ ΟΤΕ
Οχι στα μέτρα παρακολούθησης των τεχνικών από την εργοδοσία

Καταγγελία και για όσα ακολούθησαν το θάνατο εργαζόμενου στη Βόρεια Ελλάδα

Την εργοδοσία του ΟΤΕ, που «συνεχίζοντας την εφαρμογή των αντεργατικών πρακτικών, θέλει την αδιάλειπτη ενεργοποίηση του GPS (σ.σ. σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης) στο tablet των τεχνικών», καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ.

Η εργοδοσία επικαλείται τη «βελτιστοποίηση της οργάνωσης των εργασιών» και την «ασφάλεια των εργαζομένων». «Και οι δύο λόγοι είναι ψευδείς και προσχηματικοί, γιατί ήδη ο τρόπος που λειτουργούν οι τεχνικοί πεδίου δίνει τη δυνατότητα να είναι γνωστή γεωγραφικά η περιοχή όπου βρίσκονται», αναφέρει η ΕΣΚ και συνεχίζει: «Οσο για την ασφάλεια (...) αν νοιάζονταν θα ήταν τουλάχιστον διμελή τα συνεργεία, ώστε οι εργαζόμενοι να προστατεύονται από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά».

Επισημαίνοντας ότι γενικότερα οι εργοδότες του κλάδου προσπαθούν να εφαρμόσουν μια σειρά μέτρων που «σχετίζονται με την όλο και πιο ασφυκτική πίεση προς τον εργαζόμενο», αναφέρει ότι στην περίπτωση των τεχνικών πεδίου «έχουμε την εφαρμογή της δικής τους μορφής τηλεργασίας, μέσω της οποίας θα πιάνουν δουλειά και θα σχολάνε στο σπίτι, αποκομμένοι από τους συναδέλφους τους, με το άγρυπνο βλέμμα της εργοδοσίας πάνω από τα κεφάλια τους και την εντατικοποίηση να χτυπάει "κόκκινο"».

Η ΕΣΚ ΟΤΕ καλεί τους τεχνικούς «να μην αποδεχτούν να δουλεύουν παρακολουθούμενοι από την εργοδοσία, να δουλεύουν με κλειστό το GPS στα tablet. Δεν αποδεχόμαστε να δουλεύουμε σε καθεστώς παρακολούθησης».

Σε άλλη ανακοίνωση η ΕΣΚ αναφέρεται στην παρέμβασή της με αφορμή το θάνατο του εργαζόμενου, λίγες μέρες πριν λήξει η διορία για να απαντήσει αν δέχεται ουσιαστικά να απολυθεί, με τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα «εθελούσιας αποχώρησης». Η παρέμβαση έγινε από εκλεγμένους με την ΕΣΚ στο ΔΣ της ΟΜΕ - ΟΤΕ «στην έδρα του διαμερίσματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή».

«Οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που διαμορφώθηκε απέφυγαν να μας συναντήσουν ενώ ενημερώθηκαν μια βδομάδα νωρίτερα, επικαλούμενοι διάφορα διαδικαστικά (...) Αυτό όμως που δεν το χωράει ανθρώπινος νους είναι ότι δεν έβγαλε άχνα κανείς για το θάνατο του συναδέλφου. Ούτε η ΟΜΕ, ούτε το σωματείο του, ούτε η παράταξη που τον είχε στα ψηφοδέλτιά της. Και, το χειρότερο απ' όλα, δεν έβγαλε άχνα ούτε η τοπική Διοικούσα στην Καβάλα, που επίσης απέφυγε να μας συναντήσει, όπως ακριβώς και η διαμερισματάρχης», καταγγέλλει η ΕΣΚ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, «πάλεψαν κιόλας για να αποτρέψουν τους εργαζόμενους να παρευρεθούν στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΣΚ και έλαμψαν διά της απουσίας τους. Οι συνάδελφοι βέβαια δεν τους έκαναν την χάρη (...) Οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ ως μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ διαθέτουμε από σήμερα εαυτόν στο πλευρό των εργαζομένων, σε κάθε περίσταση που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν την εργοδοσία κεκλεισμένων των θυρών».

Παράλληλα η ΕΣΚ απαιτεί «άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση, για να σταματήσει το όργιο αυταρχισμού και εκβιασμών από τον μηχανισμό της». «Απαιτούμε από τη διοίκηση να καλύψει όλες τις ανάγκες της οικογένειας του αδικοχαμένου συναδέλφου μας. Απαιτούμε την άμεση σύγκληση του ΔΣ της ΟΜΕ για αποφάσεις υλοποίησης των παραπάνω», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ