Τετάρτη 17 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Πραγματική απειλή η πολιτική που θεωρεί ότι η υγεία του λαού «κοστίζει»

Από το χαιρετισμό της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου

Θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας απηύθυνε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Ηταν 7 Απρίλη που με υψωμένες τις γροθιές στείλαμε μήνυμα ελπίδας, ότι θα νικήσουμε. Η πραγματική απειλή για την υγεία του λαού, για τα δικαιώματα των εργαζομένων αποδείχτηκε ότι δεν είναι ο κορονοϊός. Η πραγματική απειλή για τα δικαιώματά μας είναι η πολιτική που μας θεωρεί αναλώσιμους, που θεωρεί ότι η ζωή και η υγεία του λαού "κοστίζει". Η πολιτική που θέλει να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες σ' αυτούς που "έκαναν την πάπια" την περίοδο της επιδημίας, στους ιδιώτες, για να αλώσουν το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Σήμερα η φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα ακούστηκε δυνατά. Απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι επικουρικοί, οι ΟΑΕΔίτες, εργολαβικοί. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στη ζωή με αξιοπρέπεια και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω απ' αυτό. Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αυξήσεις στους μισθούς μας».

Σχολιάζοντας την υποκρισία της κυβέρνησης, ανέφερε: «Αυτοί που μας χειροκροτούσαν την περίοδο της επιδημίας και που αποκαλύπτεται τώρα πόσο υποκριτικά είναι τα χειροκροτήματά τους, να εντάξουν τον κλάδο μας στα Βαρέα - Ανθυγιεινά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ