Παρασκευή 12 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»
Στη μνήμη της Καίτης Φειδάκη

Αφιερωμένο στη μνήμη της συντρόφισσας Καίτης Φειδάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνης της «Σύγχρονης Εποχής», που «έφυγε» απ' τη ζωή ένα χρόνο πριν, είναι το βίντεο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» (μπορείτε να το δείτε στο κανάλι των εκδόσεων στο Youtube), για το προοδευτικό πολιτικό, ιστορικό και λογοτεχνικό βιβλίο, που είναι όπλο στον αγώνα των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο.

Στο βίντεο μιλούν για την συντρόφισσα Καίτη Φειδάκη, τον χαρακτήρα, τη ζωή, την προσφορά της στο Κόμμα και τη συμβολή της στην προώθηση του επαναστατικού, πολιτικού βιβλίου οι Ελένη Μπέλλου και Μάκης Παπαδόπουλος, μέλη του ΠΓ της ΚΕ, Στ. Λουκάς, μέλος της ΚΕ, Δ. Ξεκαλάκης, υπεύθυνος της «Σύγχρονης Εποχής» και Βούλα Λίτσιου, εργαζόμενη στις εκδόσεις. Ταυτόχρονα μιλούν για την προσπάθεια που συνεχίζεται - που ήταν και δική της προσπάθεια - να επιτευχθούν οι στόχοι της «Σύγχρονης Εποχής», για ακόμα πιο ποιοτικές εκδόσεις, ώστε να είναι πιο διεισδυτικές, ώστε οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιούν την ικανότητά τους να γνωρίσουν τον κόσμο και να τον αλλάξουν.

Η συντρόφισσα Καίτη Φειδάκη είχε βαθιά πεποίθηση ότι η προώθηση των επαναστατικών ιδεών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος, πεποίθηση που προσανατόλιζε την καθημερινή της δράση ως μέλους του ΚΚΕ.

Πνεύμα ανήσυχο, με πείσμα, αισιοδοξία, ακλόνητη πίστη στην υπόθεση του Κόμματος και απέραντη συντροφικότητα, μια μαχήτρια της ζωής και του Κόμματος, η συντρόφισσα Καίτη υπηρέτησε την προσπάθεια για διάδοση του μαρξιστικού βιβλίου, για να στηριχτεί η ιδεολογική αντεπίθεση του Κόμματος σε συνθήκες υποχώρησης του κινήματος και του διαβάσματος ποιοτικού και πολιτικού βιβλίου.

Σε όλη της την πορεία απ' την εποχή της αντιδικτατορικής πάλης, μετέπειτα ως μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, από στελεχικές θέσεις, απέδειξε ότι είναι μαχήτρια που δεν σηκώνει τα χέρια μπροστά στις δυσκολίες, μια μαχητικότητα που οφειλόταν στην προσήλωσή της στην υπόθεση του σοσιαλισμού, στη συγκρότησή της ως κομμουνίστριας. Με αυτήν τη συγκρότηση συνέβαλε στην αντιπαράθεση με τον οπορτουνισμό και με ταξικό επαναστατικό ένστικτο έπαιρνε θέση απ' τη σκοπιά υπεράσπισης του κομμουνιστικού χαρακτήρα του ΚΚΕ.

Με την ίδια αποφασιστικότητα συνέβαλε στην ανάπτυξη των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», στην αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» και της ΚΟΜΕΠ, τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Αυτή η προσπάθεια, μια προσπάθεια που έρχεται από πολύ μακριά αφού το ΚΚΕ δεν σταμάτησε ποτέ την εκδοτική του προσπάθεια, ούτε στις πιο δύσκολες συνθήκες, συνεχίζεται και σήμερα. Αυτή είναι και η καλύτερη τιμή στην προσφορά της συντρόφισσας Καίτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2022-01-14 00:00:00.0)
Ενα χρόνο χωρίς την Καίτη...(2020-05-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2019-05-22 00:00:00.0)
Αποχαιρετισμός στην συντρόφισσα Καίτη Φειδάκη(2019-05-21 00:00:00.0)
ΚΗΔΕΙΑ(2010-03-28 00:00:00.0)
Καλό ταξίδι σύντροφε(2009-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ