Πέμπτη 28 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Περιοδεία στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο
Με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της ξενοδοχειακής επιχείρησης «ΤΕΜΕΣ» στην Πύλο μίλησαν την Τρίτη ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, και ο Παναγιώτης Καράμπελας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας.

Οι εργάτες ενημερώθηκαν για τις αλλεπάλληλες πολύμορφες παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας και των Συνδικάτων της μέσα στην πανδημία ώστε να ληφθούν μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων του κλάδου, δράση που ανέπτυξε και το Συνδικάτο της περιοχής, με διεκδικήσεις προς την εργοδοσία στο συγκεκριμένο εργοτάξιο. Ενημερώθηκαν επίσης για τις κινητοποιήσεις κάτω από την πίεση των οποίων η κυβέρνηση αποδέχτηκε το αίτημα ένταξης των οικοδόμων στο επίδομα των 800 ευρώ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης και εργοδοσίας για μειώσεις μισθών, χτύπημα ΣΣΕ και δικαιωμάτων, ένταση της καταστολής.

Ο Γ. Τασιούλας κάλεσε τους εργαζόμενους να στείλουν μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδότες πως δεν θα πληρώσουν ξανά την κρίση τους, πως παλεύουν για να πληρώσουν όλοι αυτοί που αυξάνουν τα κέρδη τους πάνω στις πλάτες των εργατών. Στάθηκε ιδιαίτερα στα αιτήματα που προβάλλει για το επόμενο διάστημα η Ομοσπονδία, ώστε να αποτελέσουν στόχους πάλης και συσπείρωσης όλων των εργαζομένων του κλάδου. Από την πλευρά του ο Π. Καράμπελας επεσήμανε τη σημασία να μη μείνει κανείς αμέτοχος μπροστά σε όλα αυτά που χειροτερεύουν τη ζωή του.

Το απόγευμα της Τρίτης ο Γ. Τασιούλας μίλησε σε σύσκεψη οικοδόμων στην Καλαμάτα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ