Πέμπτη 28 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση σήμερα στα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη, στη 1 μ.μ., η Επιτροπή Απολυμένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διεκδικώντας να ακυρωθούν οι απολύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 30 Απρίλη απέλυσε 75 εργαζόμενους, απόφοιτους της σιδηροδρομικής «Σχολής Διττής Εκπαίδευσης», οι οποίοι για τρία συνεχόμενα έτη εργάζονταν στα εργοστάσια και μηχανοστάσια. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί με τους 50 μαθητευόμενους που θα αποφοιτήσουν από τη σχολή τον ερχόμενο Ιούνη, όπως και με τους 52 αποφοίτους που διέκοψαν την εργασία τους για να πάνε στρατό και τώρα που ολοκλήρωσαν τη θητεία τους έχουν κάνει αίτηση να επιστρέψουν στη δουλειά, αλλά δεν έχουν πάρει καμία απάντηση. Συνολικά, μαζί με τις 21 απολύσεις που έγιναν το καλοκαίρι του 2019, οδηγείται στην ανεργία το 40% των εργαζομένων στον τομέα συντήρησης και τροχαίου υλικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων της Επιτροπής, που παράλληλα καλεί την Ομοσπονδία και τα σωματεία του σιδηρόδρομου να ενισχύσουν τον αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη έγιναν συγκεντρώσεις στο μηχανοστάσιο και το εργοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στου Ρέντη με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων, απολυμένων και μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ