Πέμπτη 28 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Κινητοποιήσεις για μέτρα ουσιαστικής στήριξης των αυτοαπασχολούμενων

Αυξάνονται συνεχώς οι αποφάσεις συμμετοχής από Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις ΕΒΕ στη μέρα δράσης στις 3 Ιούνη, διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, με προτεραιότητα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 7.30 μ.μ. και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα προηγηθούν στις 9 π.μ. τοπικές αγωνιστικές δράσεις στα δημαρχεία Μενιδίου, Βύρωνα και Καισαριανής.

Μέχρι στιγμής απόφαση συμμετοχής έχουν λάβει οι Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και Βιοτεχνών Ξύλου, οι Σύλλογοι Επαγγελματιών Ηλεκτρολόγων, Υδραυλικών, Ξύλου, Μετάλλου, Μηχανικών αυτοκινήτων, Κουρέων, Καθαριστηρίων, Βιβλιοχαρτοπωλών, Βιοτεχνών Υποδηματοποιών και ο Σύνδεσμος Καυστηρατζήδων «Ο Ηφαιστος». Επίσης, οι Ενώσεις ΕΒΕ Α' Αθήνας, Ηλιούπολης, Αγ. Δημητρίου, Ν. Ερυθραίας, Περιστερίου, Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Καισαριανής, Βύρωνα, Καλλιθέας, Κορυδαλλού, Αγ. Αναργύρων, Ανω Λιοσίων και Αχαρνών και οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί και Λογιστών.

Κινητοποιήσεις οργανώνονται επίσης σε άλλες πόλεις:

-- Στη Θεσσαλονίκη στις 8.30 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, από τον Σύλλογο Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ), το Σωματείο Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Δέρματος και την Επιτροπή Αγώνα Ταξί.

-- Στα Χανιά, στις 8 μ.μ. στην πλ. Αγοράς, από τους τοπικούς Συλλόγους στην Εστίαση, στα καταστήματα ΟΠΑΠ, το Σωματείο Μηχανικών Αυτοκινήτων και τον Εμπορικό Σύλλογο.

-- Στο Ηράκλειο, από τον Σύλλογο Επαγγελματιών στον χώρο του ξύλου.

-- Στην Κέρκυρα, στις 10 π.μ. στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (που συστεγάζεται με την αντίστοιχη ΔΟΥ) και στις 8 μ.μ. στην πλ. Γεωργάκη από τον Παγκερκυραϊκό Σύνδεσμο Αυτοαπασχολούμενων και το Σωματείο Ελαφρών Φορτηγών.

-- Στα Γιάννενα στις 2 μ.μ. στο δημαρχείο, από τον Εμπορικό Σύλλογο και τους Μηχανικούς αυτοκινήτων - Φανοποιούς.

-- Στην Πρέβεζα στις 8 π.μ. στη ΔΟΥ από τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σωματείο Συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ