Τετάρτη 27 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΓΝΗ
Συναγερμός από έκθεση υγειονομικών σε κρούσμα

Η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία αναδεικνύεται ξανά μετά την έκθεση σε νέο κρούσμα κορονοϊού υγειονομικών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, «αναστάτωση επικράτησε μετά την επιβεβαίωση του 17ου κρούσματος κορονοϊού στην Κρήτη, που σήμερα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων και πριν από 8 μέρες είχε γίνει τοποθέτηση βηματοδότη στο Αιμοδυναμικό τμήμα του ΠΑΓΝΗ. Γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες, τραυματιοφορείς και το υπόλοιπο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το ηλικιωμένο κρούσμα προσήλθαν ανήσυχοι στο ΤΕΠ Κορονοϊού του ΠΑΓΝΗ προκειμένου να κάνουν το μοριακό τεστ».

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και πολλά ακόμη σωματεία υγειονομικών διεκδικούν μεταξύ άλλων να γίνονται προληπτικός εργαστηριακός μοριακός έλεγχος για κορονοϊό όλων των ασθενών που εισάγονται στα δημόσια νοσοκομεία (και όχι μόνο αυτών που πρόκειται να χειρουργηθούν), συστηματική περιοδική εξέταση του συνόλου των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2, να παρέχονται επαρκή ατομικά μέσα προστασίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ