Τρίτη 28 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να περάσουμε στο «μπαίνουμε στον αγώνα»!

Σε οικοδόμους σε μεγάλο εργοτάξιο της Αττικής μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης

Το κάλεσμα αγώνα για να μην πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι την κρίση μετέφερε σε οικοδόμους του εργοταξίου πρώην «Πεταλούδα» ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη χτεσινή του επίσκεψη, στο πλαίσιο των περιοδειών της ΚΟ Αττικής σε χώρους δουλειάς.

Αφού αναφέρθηκε στις εξελίξεις της περιόδου, στο νέο χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων που είναι σε εξέλιξη και προστίθεται στα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, σημείωσε ότι οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους θέλουν να φορτώσουν στους εργαζόμενους και την πανδημία αλλά και τα μέτρα που θα πάρουν για να μπορεί να ξαναπάρει μπροστά, όπως λένε, η οικονομία.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, επισήμανε, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να περάσουν «στο "μπαίνουμε στον αγώνα". Να καταλάβουν ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε τη νέα κρίση, η οποία επιταχύνεται εξαιτίας της πανδημίας με πολύ σκληρά μέτρα απέναντί μας».

Στην κατεύθυνση αυτή κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη σημερινή μέρα δράσης αλλά και τις πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Υπογραμμίζοντας την αξία της συλλογικής δράσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων, που είχαν ως αποτέλεσμα να αποκτήσουν και οι οικοδόμοι το δικαίωμα στη λήψη της αποζημίωσης των 800 ευρώ.

«Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες», είπε ανάμεσα σε άλλα και πρόσθεσε ότι θέση του ΚΚΕ είναι πως «ο αγώνας πρέπει να πάει παραπέρα, η βαρβαρότητα πρέπει να ανατραπεί και να οικοδομήσουμε μια άλλη κοινωνία και οικονομία, όπου όλοι θα έχουν δουλειά, Υγεία, Παιδεία, Αθλητισμό, Πολιτισμό, ελεύθερο χρόνο. Μια νέα κοινωνία και οικονομία, όπου στην εξουσία θα είναι η εργατική τάξη, που είναι οι πολλοί και θα μπορούν να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους».

Συνεχίζονται οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς, με επικεφαλής βουλευτές και στελέχη του ΚΚΕ, οργανώνει η ΚΟ Αττικής, μεταφέροντας το μήνυμα της ΚΕ του Κόμματος για την Πρωτομαγιά, το κάλεσμα πάλης στο λαό να μη χάσει χρόνο, γιατί έχει πληρώσει πολλά, να μην πληρώσει ξανά! Πιο συγκεκριμένα:

Στην Αττική

Σήμερα, Τρίτη, στις 9 π.μ., στο αμαξοστάσιο λεωφορείων Πειραιά, με τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο, Τετάρτη 29 Απρίλη

-- Στις 7 π.μ., στο εργοτάξιο πρώην «Παπαστράτος» στον Πειραιά, με τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., στην «ΠΥΡΚΑΛ», με τον Χρήστο Κατσώτη.

-- Στις 9 π.μ., στην εταιρεία logistics «Βεϊνόγλου» στην Ελευσίνα, με τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 30 Απρίλη

-- Στις 9 π.μ., στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6 π.μ., ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, θα επισκεφτεί τις προβλήτες Ι, ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά.

-- Στις 6.30 π.μ., στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 π.μ., στο μηχανοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στου Ρέντη και στις 10 π.μ. στο εργοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Λεύκα με τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 12 μ., στο εργοτάξιο επέκτασης του «River West» (Λ. Κηφισού), με τον Γιάννη Γκιόκα.

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Σήμερα, Τρίτη, στις δημοτικές υπηρεσίες στη Μενεμένη, στο εργοτάξιο και τις υπηρεσίες του δήμου Συκεών, στις υπηρεσίες του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, στις δημοτικές υπηρεσίες του πρώην δημαρχείου Πολίχνης, στις επισιτιστικές επιχειρήσεις στην πλατεία Ευόσμου και στην πλατεία Ελευθερίας στη Σταυρούπολη.

Αύριο, Τετάρτη, στις αποθήκες του «My Market» στον Αγιο Αθανάσιο, στα σούπερ μάρκετ «Μασούτης», «Lidl», «AB Βασιλόπουλς» και «Discoynt» στην αερογέφυρα Σταυρούπολης, στα κοινοτικά καταστήματα της Νέας Μαγνησίας, στις δημοτικές υπηρεσίες στα Διαβατά, στο ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, στο εργοστάσιο της «ΜΕΒΓΑΛ» στα Κουφάλια.

Την Πέμπτη 30/4 στο εργοτάξιο του δήμου Χαλκηδόνας, στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτη» και «Discount» στο Καλοχώρι, στα σούπερ μάρκετ «Μασούτης» και «Discount» στις Συκιές, στα σούπερ μάρκετ «Μασούτης» στoυς Αμπελόκηπους, στα σούπερ μάρκετ του Ευόσμου, στο «Σκλαβενίτη» της Μοναστηρίου στο Κορδελιό.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120% }

Επίσης περιοδεία στη χαρτοβιομηχανία "ΑΙΓΙΣ" στα Βασιλικά Χαλκίδας, θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη 28 Απρίλη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας του Κόμματος, στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρξει συνάντηση με τους εργαζόμενους κατά την διάρκεια του διαλείμματος της απογευματινής βάρδιας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ