Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Συζητούν με τους εργαζόμενους την πείρα από τη μάχη με τους μηχανισμούς του κράτους, της εργοδοσίας και των εργατοπατέρων

Στον απόηχο της μεγάλης εργατικής συγκέντρωσης την Τρίτη στο Καβούρι, για το «συνέδριο» - παρωδία της ΓΣΕΕ

Πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, για να κουβεντιάσουν την πλούσια πείρα από τη μάχη που δόθηκε την Τρίτη μέσα και έξω από το «συνέδριο» - παρωδία της ΓΣΕΕ, αλλά και συνολικά από την αντιπαράθεση με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, που οξύνθηκε από την ωμή παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στα συνδικάτα και τις αθλιότητες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, οργανώνουν τις επόμενες μέρες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η μεθόδευση της ηγετικής ομάδας, σε πλήρη συμφωνία και συντονισμό μεταξύ των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ, να διοργανώσουν ένα «συνέδριο» - εξπρές, με αστυνομία, κλούβες και ΜΑΤ, χωρίς καμία απολύτως συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης τους, τις ίδιες μέρες που στη Βουλή συζητιέται το νομοσχέδιο - τερατούργημα για το Ασφαλιστικό και προετοιμάζεται ο νόμος για την περιστολή των διαδηλώσεων, ενώ η κυβέρνηση ενισχύει συνολικά την καταστολή και τα μέτρα σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Στη συζήτηση θα αναδειχθεί επίσης η σημασία της αποφασιστικής απάντησης που έδωσαν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία, εκατοντάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, στην προσπάθεια των εργατοπατέρων να τους αποκλείσουν, με όργιο αστυνομοκρατίας, με προκλήσεις και απαράδεκτες μεθοδεύσεις πριν και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Ανοίγουμε πλατιά την κουβέντα για το τι σωματεία θέλουμε, με ποιον προσανατολισμό


Οπως είπε και ο Γ. Πέρρος μιλώντας την Τρίτη εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας στη μεγάλη εργατική συγκέντρωση στο Καβούρι, «εδώ είναι δυο κόσμοι διαφορετικοί. Ο ένας, ο κόσμος της δουλειάς, που δίνει κάθε μέρα μάχες. Και ο άλλος, ο κόσμος αυτών που τα 'χουν βρει μαζί με την κυβέρνηση, μαζί με τον ΣΕΒ». Αυτό επιβεβαιώθηκε στο συνέδριο, όπου οι ζωντανές, ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις έδωσαν παλικαρίσια μάχη και ακύρωσαν την προσπάθεια κράτους, εργοδοσίας και εργατοπατέρων να τους πετάξουν έξω, όπως επεδίωκαν με κάθε μέσο.

«Να μην αφήσουμε χώρο για χώρο που να μην κουβεντιάσουμε με τους εργαζόμενους τι διαμείφθηκε σήμερα εδώ», είναι το κάλεσμα που απηύθυνε ο Γ. Πέρρος και κατέληξε: «Χρειάζεται να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους, με τα σωματεία. Να ανοίξουμε κουβέντα τι σωματεία θέλουμε, τι συνδικάτα θέλουμε, με ποιον προσανατολισμό. Γιατί αυτή η σήψη και η σαπίλα που υπάρχει, ταιριάζει με τον προσανατολισμό που έχουν. Καλαμάτα, Ρόδο, σήμερα εδώ, αύριο αλλού. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Στα Εργατικά Κέντρα, στις Ομοσπονδίες, στα Συνδικάτα, παντού, πρέπει να διώξουμε τους ανθρώπους των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας».


Eurokinissi


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ