Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Γενική Συνέλευση στη Λάρυμνα για τη συνέχεια του αγώνα

Η εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και ο προγραμματισμός της αγωνιστικής δράσης τους για το επόμενο διάστημα βρίσκονται στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, στις 9 π.μ., στην αίθουσα του κινηματογράφου «Ιλιον».

«Αυτή η Γενική Συνέλευση δεν είναι όπως όλες οι άλλες. Είναι σταθμός, είναι κινητοποίηση, είναι δείκτης συσπείρωσης, είναι μήνυμα αντίστασης προς την κυβέρνηση, τη διοίκηση, τον εκκαθαριστή και όλους αυτούς που θέλουν να κλείσουν τη ΛΑΡΚΟ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

«Εχουμε δρόμο μπροστά μας», επισημαίνει, «θα πρέπει να οργανωθούμε καλά, να κουβεντιάσουμε νηφάλια, να κάνουμε προτάσεις ώστε συλλογικά να πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις που θα ισχυροποιήσουν και θα δώσουν νέα δυναμική στον αγώνα μας, θα τον κάνουν να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά στην περιοχή μας και όλη τη χώρα».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, αναμένεται να γίνει ενημέρωση σχετικά και με την προχτεσινή παρέμβαση στο Εφετείο Αθηνών, όπου συζητήθηκε ο διορισμός του ειδικού εκκαθαριστή. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο δικηγόρος που εκπροσώπησε την πλευρά των εργαζομένων, ανέδειξε μεταξύ άλλων ότι ο πραγματικός στόχος της αίτησης πτώχευσης που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και χωρίς απόφαση ή συζήτηση της διοίκησης της εταιρείας, είναι το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας, το Σωματείο Εργαζομένων στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια θα προχωρήσει σε περιοδείες ενημέρωσης των εργαζομένων στα μεταλλεία και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην περιοχή.

Ομόφωνο ψήφισμα στήριξης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στ. Ελλάδας

Οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ απασχόλησαν και τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε προχτές Τρίτη στη Λαμία.

Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου έκαναν ομόφωνα αποδεκτό ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», το οποίο εκφράζει τις θέσεις των εργαζομένων που βρίσκονται στο μέτωπο του αγώνα, καταδικάζοντας παράλληλα τις επιλογές της κυβέρνησης και την τροπολογία που οδηγεί στη διάλυση της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Λοκρών, στα όρια του οποίου βρίσκεται το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με ανακοίνωσή της αναδεικνύει τη διγλωσσία της δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι «ενώ η θέση του δημάρχου είναι ότι συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, αποδείχτηκε ότι η θέση του δεν ταυτίζεται με τις θέσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων, που είναι η ουσία του ζητήματος». Παράλληλα, σημειώνει ότι «υπήρξε τοποθέτηση από εκλεγμένο της πλειοψηφίας που υποστήριξε ότι από χρόνια έπρεπε να εφαρμοστεί το σχέδιο της κυβέρνησης, που παραδίδει τη ΛΑΡΚΟ στους ιδιώτες και ξεπουλά τον ορυκτό πλούτο της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ