Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Αμεση απάντηση στην προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων

Διαμαρτυρία χτες από το σωματείο, με αφορμή τις απαγορεύσεις της διοίκησης για δημοσιοποίηση των προβλημάτων στο Νοσοκομείο

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού»
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού»
«Εργαζόμενοι κινδυνεύουν στα υπόγεια, έγιναν δύο εκρήξεις μέσα σε δύο μήνες, λόγω καμίας συντήρησης του απαρχαιωμένου εξοπλισμού και της έλλειψης προσωπικού στην τεχνική υπηρεσία (αντί για 120 τεχνικούς, υπηρετούν 60 εκ των οποίων οι μισοί είναι συμβασιούχοι). 72 εργολαβικές τραπεζοκόμες είναι απλήρωτες εδώ και 4 μήνες. Τους δύο τελευταίους μήνες 4 γιατροί έπαθαν έμφραγμα, λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς. Τα προβλήματα είναι τεράστια.

Μέσα σ' όλα αυτά έρχεται η κατάπτυστη ανακοίνωση από τη διοίκηση να παίρνουμε την άδειά της για να μιλάμε για όσα μας ταλανίζουν στα ΜΜΕ. Είναι απαράδεκτο μετά την απαγόρευση των διαδηλώσεων να έρχεται και η απαγόρευση των δηλώσεων. Ο γιατρός που δουλεύει σερί 36 ώρες και η τραπεζοκόμα που είναι απλήρωτη και χαμηλόμισθη δεν θα πάρει την άδεια καμίας διοίκησης. Στον "Ευαγγελισμό" δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δε θα παραιτηθούμε και δε θα σταματήσουμε τον αγώνα!».

* * *

Η προσπάθεια φίμωσης της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης «έσπασε» χτες το πρωί, στα Επείγοντα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων. Με μια μαζική κινητοποίηση, όπου ενώθηκαν τα αιτήματα όλων των εργαζομένων και κλάδων του νοσοκομείου, το Σωματείο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα, να αποκαλύπτει τον ένοχο, να διεκδικεί λύσεις. Ενόψει μάλιστα της σημερινής ψήφισης του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου, απαίτησε να χαρακτηριστούν τα νοσοκομεία χώροι ανθυγιεινής εργασίας και να ενταχθούν οι εργαζόμενοί τους στα ΒΑΕ.

Στο επίκεντρο τέθηκε και ο εφησυχασμός της κυβέρνησης για τον κορονοϊό. «Ούτε καν ενημέρωση του προσωπικού δεν έχει γίνει, παρά μόνο στα Επείγοντα. Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενεργοποιηθούν όλες οι άδειες κλίνες. Η πολιτική εμπορευματοποίησης, υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης μόνο στο νοσοκομείο αναφοράς "Σωτηρία" έκλεισε τα τελευταία χρόνια 140 κρεβάτια και κατάργησε 8 πνευμονολογικές κλινικές».

Ακόμη κατήγγειλαν την κρατική καταστολή σε όλη την Ελλάδα, στους νησιώτες, στους φοιτητές, στους εργάτες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αμέσως μετά έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση, η οποία όμως απουσίαζε επιδεικτικά.

Στο ΚΑΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το πρωί και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου, με αφορμή την εκδήλωση - φιέστα που εκτυλισσόταν εκείνη την ώρα στο αμφιθέατρο για τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, με δωρεά του «Ιδρύματος Λάτση», χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας εργαζόμενος.

«Αντίθετα, έγιναν υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζομένων από άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για κάποιους μήνες, αξιοποιώντας τον άθλιο νόμο περί υποχρεωτικής κινητικότητας στο Δημόσιο που ψήφισε η ΝΔ και επέκτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ», καταγγέλλει το Σωματείο. Οσα κενά παρέμειναν, συμπληρώθηκαν με επικουρικούς, συμβασιούχους ΚΕΕΛΠΝΟ και όλο το φάσμα των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

«Οι δωρεές δεν μπορούν να κρύψουν το κακό χάλι της Υγείας, που βέβαια δεν έχει άλλη αιτία από την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση. Το κράτος αποσύρεται σταδιακά από το κόστος που λέγεται Δημόσια Υγεία (...), το δημόσιο νοσοκομείο πρέπει να βρει τα δικά του έσοδα πουλώντας Υγεία ή αναζητώντας "ευεργέτες" (...)», υπογραμμίζει ανάμεσα σε άλλα το Σωματείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα μέρα πανελλαδικής δράσης και από τους υγειονομικούς(2020-04-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη(2012-07-07 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη(2012-07-07 00:00:00.0)
Αντισταθείτε στα «διόδια» των 5 ευρώ(2011-01-18 00:00:00.0)
Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση(2010-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ